Volg ons op
Over Ertsberg

Nieuwe ideeën en oude gedachten een kans én de nodige ruimte geven om het debat op een volwassen manier te voeren, met open vizier.
Ontdek onze boeken & auteurs.

WTTAA: Filip Moens te gast bij Alex Agnew en Andries Beckers

Naast vrienden, ex-bandleden (Diablo Blvd), mensen die nieuwsgierig in het leven staan en presentatoren met een goed gevoel voor humor, zijn Alex Agnew en Andries Beckers ook grote muziekliefhebbers. In hun podcast Welcome To The AA nemen ze elke week uitgebreid de tijd om hun gast beter te leren kennen.

Een perfecte match met Ertsberg-auteur Filip Moens, die in zijn boek De Lage Landen uit de kast de emancipatiestrijd van de regenbooggemeenschap (LGBTQIA+) in de Lage Landen vertelt; aan de hand van Nederlandse, Belgische en Vlaamse artiesten, muziek en liedjesteksten.

Wist u dat de Lage Landen voortrekkers waren in die emancipatiestrijd? Nederland (2001) en België (2003) stelden als eerste landen ter wereld het huwelijk open voor mensen van hetzelfde geslacht. Mede dankzij de impactvolle bijdragen van onder meer Will Ferdy, Yasmine, Paul De Leeuw, Ramses Shaffy, André Van Duijn, Pia Beck, May Dale en vele anderen. ‘Wie?’, vraagt u? ‘En hoe?’ U komt er alles over te weten in het boek en in de podcast, natuurlijk. Te bekijken op YouTube, maar ook te beluisteren op Spotify en via Apple Music.