Aanbieding!
Filip Moens

De Lage Landen uit de kast

Pink power en popmuziek

Oorspronkelijke prijs was: €24,95.Huidige prijs is: €24,95. 16,22

Op voorraad

35% korting op dit boek
Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

De Lage Landen zijn voortrekkers in de lgbt+-ontvoogdingsstrijd. Filip Moens belicht de rol van de popmuziek in die strijd. Want muziek doet wat met mensen: muziek ontroert, verblijdt, brengt mensen samen en zet ze in beweging. Hij vertelt met kennis van zaken en in een meeslepende stijl over de muzikanten die de samenleving veranderden met hun liedjes.

Will Ferdy en Albert Mol, bijvoorbeeld, die uit de kast kwamen op de nationale omroep. Of sterke vrouwen die genoeg hadden van mannelijke dominantie binnen de muziekindustrie. Van de pijnlijke verhalen van Soeur Sourire tot de erotische verbeelding van Oscar & the Wolf.

Deze verhalen tonen de kronkelige aders en meervoudige gelaagdheid van de emancipatiestrijd. Met oog voor nuance en een kritische blik verweeft Filip Moens muziek, geschiedschrijving en voortschrijdend inzicht met als belangrijkste doel dat deze verhalen bewaard blijven. Opdat ooit iedereen kan liefhebben wie ze verkiezen.

ISBN: 9789464369267 Categorieën: , Tag: Verschijningsdatum: 4 februari 2022Aantal pagina's: 240p

Filip Moens

Filip Moens (1975) was drummer van onder andere Yasmine. Rond de eeuwwisseling was hij zo een bevoorrechte getuige van het reilen en zeilen binnen de populaire muziekcultuur. Zijn passie voor muziek en de overtuiging dat de lgbt-ontvoogdingsstrijd nog niet gestreden is, hebben geleid tot dit boek.
Meer over Filip Moens

De strijd van de LGBTQIA community is nog lang niet voorbij en Filip zet met dit boek een grote stap vooruit op weg naar aanvaarding, erkenning en begrip. Mooi dat hij het licht op ons laat schijnen, want ‘to know us, is to love us’. — Sam Bettens, muzikant

Eindelijk is het er! Een boek over de invloed van popmuziek in de Lage Landen op de emancipatie van lgbt’s. — Johanna Pas, schrijfster en eigenaar van lgbt-boekhandel Kartonnen Dozen

Vaak samen gekocht

54,90 42,92
You save 11,98

In de media

HV 5/1/23
Podcast 18/8/22
De Lage Landen: de playlist
Amnesty ledenblad 10/5/22
Heaven 26/4/22
MenTV 5/4/22
Trends 17/3/22
Welcome to the AA 7/3/22