Wie is wie?

Karl Drabbe

Karl Drabbe, uitgever

Karl (°1973) was op school al met weinig anders bezig dan met lezen en schrijven. En geschiedenis. Dat studeerde hij aan de KUB en KU Leuven. Hij staat al sinds 1998 in het boekenvak. Vroeg of laat moest hij wel zijn eigen uitgeverij beginnen, en dat werd met Ertsberg realiteit in het voorjaar van 2021. Zijn auteurs noemen hem wel eens een slavendrijver. Tegelijk laten ze zich graag door hem adviseren als ze op zoek zijn naar een goeie wijn. Voor dat laatste, en een leuke avond onder vrienden, is hij altijd wel te vinden. Als hij tenminste niet op reis is naar een van de uithoeken van onze planeet.

Michael Domen

Michael Domen, redacteur

Michael (°1987) had de schoolbibliotheek uitgelezen tegen zijn negende verjaardag en de gemeentebibliotheek voor hij naar het middelbaar ging. Een studie Taal- en Letterkunde bleek dan ook onvermijdelijk. Van Shakespeare en Beckett schakelde hij over naar Galtung en Russell, tijdens een jaar ‘International Peace Studies’ in Dublin. Zijn omzwervingen leidden hem van de UAntwerpen naar India en Oost-Afrika, en weer terug. Na drie jaar aan het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid (IOB) keert hij terug naar zijn eerste grote liefde: boeken.

Naomi Skoutariotis

Naomi Skoutariotis, pers & promotie

Naomi (°1992) leerde zichzelf lezen en schrijven toen ze vijf was en is daar sindsdien nooit mee gestopt. Die passie leidde uiteindelijk naar een studie journalistiek. Haar nieuwsgierige aard en liefde voor verhalen waren het ideale recept voor een odyssee in de media- en communicatiewereld. Zoals haar achternaam al doet vermoeden, vertoeft ze ‘s zomers het liefst op een Grieks eiland. 

David Geens, gedelegeerd bestuurder

David Geens (°1974) had elk jaar een nieuwe ontleenkaart nodig van de gemeentebibliotheek. Hij maakte er een sport van de oude vooraan én achteraan volgestempeld te krijgen. Zijn passie voor informatica maakte van hem een geek. Zijn economische achtergrond zorgde ervoor dat hij een succesvol zakenman werd in de IT-wereld. Nu is hij actief als business angel in start- en scale-ups. Met zijn ervaring als ondernemer staat hij nu mee aan het roer van Ertsberg en draagt hij bij tot het succesvol uitgeven van boeiende ideeën.