Wie is wie?

Karl Drabbe

Karl Drabbe, uitgever

Karl (°1973) was op school al met weinig anders bezig dan met lezen en schrijven. En geschiedenis. Dat studeerde hij aan de KUB en KU Leuven. Hij staat al sinds 1998 in het boekenvak. Vroeg of laat moest hij wel zijn eigen uitgeverij beginnen, en dat werd met Ertsberg realiteit in het voorjaar van 2021. Zijn auteurs noemen hem wel eens een slavendrijver. Tegelijk laten ze zich graag door hem adviseren als ze op zoek zijn naar een goeie wijn. Voor dat laatste, en een leuke avond onder vrienden, is hij altijd wel te vinden. Als hij tenminste niet op reis is naar een van de uithoeken van onze planeet.

An-Katrien Vinckx, pers & promotie

An-Katrien (°1982) kreeg toen ze 6 jaar oud was een felblauwe letterdoos van haar ouders, tijdens de jaarlijkse uitstap naar de boekenbeurs. Sindsdien is haar liefde voor woord & beeld enkel toegenomen. An-Katrien studeerde wijsbegeerte, kunstwetenschappen, culturele studies en bibliotheekwetenschappen. Nieuwe werelden ontdekken – of het nu gaat om mensen, culturen, bomen of boeken – is haar passie. De bron van het denken is de verwondering, toch? Of verontwaardiging? Verlangen misschien? Ideeënstrijd? Of toch maar twijfel? 

David Geens, gedelegeerd bestuurder

David Geens (°1974) had elk jaar een nieuwe ontleenkaart nodig van de gemeentebibliotheek. Hij maakte er een sport van de oude vooraan én achteraan volgestempeld te krijgen. Zijn passie voor informatica maakte van hem een geek. Zijn economische achtergrond zorgde ervoor dat hij een succesvol zakenman werd in de IT-wereld. Nu is hij actief als business angel in start- en scale-ups. Met zijn ervaring als ondernemer staat hij nu mee aan het roer van Ertsberg en draagt hij bij tot het succesvol uitgeven van boeiende ideeën.