Alle Folders

Zomeraanbieding 2023

Verschijningsdatum: 1 april 2023


Julien De Wit

Julien De Wit (2000) studeert Internationale betrekkingen aan de universiteit van Antwerpen. Hij is voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) en het Antwerps studentenoverleg en is actief binnen tal van (jeugd)organisaties. Voor de denktank Brussels International Center for Human Rights and Research schrijft hij over sociale thema's als jeugd, veiligheid, onderwijs en welzijn. 
Meer over Julien De Wit
Eva Kestemont portretfoto

Eva Kestemont

Eva Kestemont (1990) schrijft over eten. Dat is helaas niet altijd even smakelijk, want op het lange traject van veld tot bord duiken heel wat obstakels op. Ze leerde de knepen van het vak bij Knack Weekend en ziet in bijna elk nieuwsitem een goed voedselverhaal.
Meer over Eva Kestemont

Paul Borghs

Paul Borghs (1963) studeerde rechten, toegepaste economische wetenschappen en politieke en sociale wetenschappen. Hij is sinds het begin van de jaren 90 actief in de homo- en lesbiennebeweging. Hij publiceerde onder meer 'Holebipioniers. Een geschiedenis van de holebi- en transgenderbeweging in Vlaanderen' en schreef mee aan 'Verzwegen verlangen. Een geschiedenis van homoseksualiteit in België'.
Meer over Paul Borghs
Lode Wils portretfoto

Lode Wils

Lode Wils (1929) is hoogleraar emeritus hedendaagse geschiedenis aan de KU Leuven. Hij doceerde en publiceerde over natievorming, christendemocratie en Vlaamse beweging, waaronder heel wat ophefmakende, baanbrekende en bekroonde werken. De meerdelige biografie van Frans van Cauwelaert is zijn meest monumentale werk.
Meer over Lode Wils

Patrick Buyse

Patrick Buyse (1966) heeft een gezonde en vooral kritische interesse in erfgoed, geschiedenis en politiek. Hij verdiept zich graag in vergeten stukjes van onze vaderlandse geschiedenis.
Meer over Patrick Buyse

Geert Berings

Geert Berings (1957) is historicus. Hij werkte als onderzoeker en als docent geschiedenis in de lerarenopleiding. Hij zoekt het verleden niet enkel in boeken, maar fietst en wandelt door Vlaanderen en verder weg, op zoek naar sporen van weleer.
Meer over Geert Berings
Flip Feyten portretfoto

Flip Feyten

Flip Feyten (1957) werkte 40 jaar voor de VRT. Hij presenteerde het populaire Radio 1-programma ‘Feyten of Fillet’ en werkte voor de nieuwsdienst als journalist, commentator en eindredacteur voor het Journaal, Terzake, Panorama en De Zevende Dag. Samen met Harry De Paepe schreef hij Stiff Upper Lips. Waarom de Engelsen zo Engels zijn.
Meer over Flip Feyten
Kim Schoukens portretfoto

Kim Schoukens

Kim Schoukens (1987) studeerde Taal- en Letterkunde aan de VUB en is sinds een tiental jaar actief als gastgezin voor hulphondenorganisatie Hachiko. In die tijdspanne trainde ze Ocho, Urbain en Ygor. E.T. is de nieuwste puppy in huis. Vanuit de ervaring met deze honden schreef ze het verhaal van een Superheld.
Meer over Kim Schoukens

Marleen Beevers

Marleen Beevers (1960) is holistisch stijlexpert, auteur en spreker. Verbinden in schoonheid is de  rode draad in haar leven. Daarmee heeft ze een unieke holistische stijl-aanpak ontwikkeld, die veel verder gaat dan fashion en psychologie. Met haar missie Wearing Wellbeing inspireert en begeleidt ze individuen en bedrijven naar een sterk persoonlijk evenwicht, een inclusieve bedrijfscultuur en een gepersonaliseerde branding.
Meer over Marleen Beevers
Johan De Vriendt portretfoto

Johan De Vriendt

Johan De Vriendt (1967) beleeft zijn jeugd aan de Schelde en krijgt daar oog voor erfgoed en landschap. In 2000 komt hij in Doel terecht en wordt daar de bezieler van De Doolen. In 2006 richt hij de Erfgoedgemeenschap Doel & Polder op. In 2022 onderhandelt hij mee het behoud van de streek.
Meer over Johan De Vriendt
Jan Dumolyn portretfoto

Jan Dumolyn

Jan Dumolyn (1974) is verbonden aan de Vakgroep Geschiedenis van de UGent en het Henri Pirenne Instituut voor Middeleeuwse studies. Hij publiceert vooral over de middeleeuwse stadsgeschiedenis van de Lage Landen en over volksopstanden en collectieve acties, en houdt zich ook bezig met de methodologie en theorie van de geschiedenis.
Meer over Jan Dumolyn

Blijf op de hoogte