Home » Auteurs » Julien De Wit

Julien De Wit

Julien De Wit (2000) studeert Internationale betrekkingen aan de universiteit van Antwerpen. Hij is voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) en het Antwerps studentenoverleg en is actief binnen tal van (jeugd)organisaties. Voor de denktank Brussels International Center for Human Rights and Research schrijft hij over sociale thema’s als jeugd, veiligheid, onderwijs en welzijn. 

    Boeken van deze auteur

  • Julien De Wit Ge(e)neratie boekcover

    Ge(e)neratie

    24,95

Jongeren zijn een spiegel voor onze samenleving: ze herinneren ons aan het verleden, maar werpen tegelijk onze blik op de toekomst. Constructief als het kan, met de voeten vooruit als het moet. Dit boek gaat verder dan de gangbare clichés die bestaan over jongeren: het bespeelt ze en gaat tot de diepe, rauwe kern van het jong-zijn.

Amir Bachrouri

Julien De Wit doet in dit Ge(e)neratie waaraan zovelen verzaken: hij gaat in gesprek met jongeren over zaken die hen aanbelangen. De jeugd van tegenwoordig is immers niet simpelweg ‘de toekomst’. Jongeren maken hier en nu integraal deel uit van onze samenleving en verdienen het om gehoord te worden. Tijd om oprecht een volwaardige plek te geven in het debat.

Heidi De Pauw, CEO Child Focus, over Ge(e)neratie

In de media

Humanistisch Verbond 4/10/23
VRT 15/9/23
GVA 12/9/23
Trends 7/9/23
De Morgen 3/9/23