Patrick Buyse portretfoto
Home » Auteurs » Patrick Buyse

Patrick Buyse

Patrick Buyse (1966) heeft een gezonde en vooral kritische interesse in erfgoed, geschiedenis en politiek. Hij verdiept zich graag in vergeten stukjes van onze vaderlandse geschiedenis.

    Boeken van deze auteur

  • Weg van ‘t Stad!

    27,95

In Weg van ’t Stad! belicht Patrick Buyse de unieke rol die Antwerpen speelde bij de Bevrijding van Europa en de zware tol die het betaalde.  Dat blijkt uit harde cijfers en ontroerende foto’s. Maar ook  uit de hartverwarmende gastvrijheid van vooral West-Vlaamse pleeggezinnen. Zij vingen vele duizenden sinjoren op. Veelal  kinderen, bedreigde vluchtelingen in eigen land. Dit prachtige, te weinig gekende verhaal krijgt nu eindelijk een groot publiek.’

Tom Lanoye, schrijver

Een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog. Een prachtig verhaal over solidariteit over de provinciegrenzen heen.

Carl Decaluwé, gouverneur West-Vlaanderen

Voor mij geen vergeten, maar een totaal nieuw verhaal. Ik kende de geschiedenis van ‘los niños’, Baskische kinderen die onder andere naar Vlaanderen vluchtten voor het Francoregime, maar dat in ’44-’45 zowat 50 000 Antwerpenaren op de vlucht voor de V1 en V2-bommen een veilig onderkomen vonden in West-Vlaanderen was mij volledig onbekend. Ook Izegem toonde zich gastvrij voor de Antwerpse Zeescouts. Oprechte felicitaties voor het diepgaande onderzoekswerk dat auteur Patrick Buyse verrichtte.

Geert Bourgeois, voormalig minister-president

In de media

Mensen zijn media 20/12/23
HLN 5/10/23
Nieuws van West-Vlaandferen 3/10/23
Standaard 23/9/23
ATV 5/9/23
Nieuwsblad 26/8/23
GVA 26/8/23
Krant van West-Vlaanderen 24/8/23