Volg ons op
Over Ertsberg

Nieuwe ideeën en oude gedachten een kans én de nodige ruimte geven om het debat op een volwassen manier te voeren, met open vizier.
Ontdek onze boeken & auteurs.

Karel Deburchgrave: ‘Geen Marvelheld zonder de invloed van Shakespeare’

Abonneer op onze podcast

Duik met ons mee in de fascinerende wereld van Shakespeare, zoals geïnterpreteerd door onze gast Karel Deburchgrave, in onze nieuwste podcastaflevering. Karel, auteur van Shakespeare in scène gezet, ontrafelt voor ons de talrijke mysteries, anekdotes en universele thema’s die het leven en werk van deze Engelse toneelschrijver omringen. Zijn Shakespeare’s verhalen de geboorteplaats van moderne superhelden? Was hij een authentieke creatieve geest of de grootste literaire dief in de geschiedenis?

Luister naar Karel terwijl hij de veelheid aan vragen die zijn boek omarmt, exploreert, zijn bevindingen deelt en zijn diepgaande passie voor de invloedrijke Bard articuleert. We praten over hoe Shakespeare’s verhalen de basis hebben gevormd voor talloze films, en de manieren waarop deze tijdloze stukken zich aanpassen en evolueren in nieuwe media.

Karel onthult waarom hij de keuze maakte om dit verhelderende boek te schrijven en deelt zijn enthousiasme over bepaalde filmadaptaties die de geest van Shakespeare op unieke en innovatieve manieren vastleggen. En, als een extra bonus, zullen we ontdekken hoe ‘Shakespeare in scène gezet’ een essentieel hulpmiddel kan zijn voor leerkrachten die jonge geesten willen inspireren en ze enthousiast maken over Shakespeare’s blijvende erfenis.

Dus trek een comfortabele stoel uit, zet je oortjes in en bereid je voor op een boeiende reis doorheen het leven, de legende en het nalatenschap van William Shakespeare. Mis het niet!