Aanbieding!
Karel Deburchgrave

Shakespeare in scène gezet

Al lijkt het waanzin, er zit systeem in

Oorspronkelijke prijs was: €27,50.Huidige prijs is: €27,50. 17,88

35% korting op dit boek
Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Geen toneelschrijver met een grotere en meer duurzame erfenis dan de Bard, de Zwaan van Avon, de ‘upstart crow’: William Shakespeare. Geen dag gaat voorbij of er wordt wel ergens ter wereld een stuk opgevoerd dat ooit uit zijn pen vloeide. Zijn universele thema’s raken ons in het diepst van ons hart en zijn tijdloos. Niet slecht voor een Engelsman die al vierhonderd jaar dood is. Shakespeare inspireert nog steeds theater- en filmmakers. Je hoeft dan ook niet naar het Londense Globe Theatre om van Shakespeare te genieten.

Maar was Shakespeare wel wie we denken? Of ging er iemand anders schuil achter de man uit Stratford? Van Anonymous tot Shakespeare in Love, wie was de man achter de muze? Wie speelde de beste Hamlet: Laurence Olivier, Sarah Bernhardt of toch Kenneth Brannagh? Is Macbeth – excuus: the Scottish play – écht vervloekt? En was Shakespeare queer? Waarin geloofde hij en wat was zijn politieke overtuiging?

Aan de hand van Shakespeareverfilmingen leidt Karel Deburchgrave ons doorheen de ontelbare vragen, mysteries en anekdotes die onlosmakelijk verbonden zijn met het grootste Engelse exportproduct aller tijden.

ISBN: 9789464369878 Categorieën: , Tags: , , , Verschijningsdatum: April 2023Aantal pagina's: 224p

Karel Deburchgrave

Karel Deburchgrave (1947) studeerde Germaanse filologie en is Fulbright alumnus van de Universiteit in Minneapolis-St. Paul. Hij is filmdocent en recensent in Vlaanderen en Nederland en was voorzitter van het filmtijdschrift Filmmagie. Hij zit geregeld in de Signis Film Jury op o.m. de filmfestivals van Karlovy Vary, Berlijn, Hong Kong, Washington dc en Venetië.
Meer over Karel Deburchgrave

Karel Deburchgrave kennen we als eminent Shakespearefilmkenner. En nu is er het ultieme boek: waanzinnig interessant, een gedroomd cadeau en een eerbetoon aan de Bard. — Freddy Sartor, oud-hoofdredacteur Filmmagie en Cinemagie

Bekijk fragmenten waar in het boek naar wordt verwezen in deze YouTube-playlist

In de media

Doorbraak 23/7/23
Humanistisch Verbond 1/6/23
GVA 1/6/23
Boekiewoogie 17/5/23
Graag Gelezen 3/5/23