Volg ons op
Over Ertsberg

Nieuwe ideeën en oude gedachten een kans én de nodige ruimte geven om het debat op een volwassen manier te voeren, met open vizier.
Ontdek onze boeken & auteurs.

Jongeren aan het Woord met Julien De Wit

Julien De Wit Ge(e)neratie boekcover

Ontdek de wereld door de ogen van de jeugd. Vandaag duiken we in een diepgaand gesprek met de auteur van “Ge(e)neratie”, Julien De Wit. Zijn boek heeft golven gemaakt in de maatschappij door de lens te verschuiven naar de jeugdige visies op hedendaagse problemen. Van politieke hervormingen en mentaal welzijn tot de voelbare druk van armoede – hoe kijken jongeren écht naar deze thema’s en waar voelen ze zich in genegeerd?

Julien geeft ons een kijkje in zijn ontmoetingen met zowel jongeren als experts en de verrassende synergieën die ontstaan wanneer deze twee werelden samenkomen. Wat zouden jongeren doen aan het groeiende lerarentekort? Hoe ervaren ze het debat rond ‘woke’ cultuur? En voelen ze zich echt het slachtoffer van de krimpende middenklasse?

In deze podcast duiken we dieper in deze vragen en meer. Maar bovenal erkennen we een belangrijke waarheid: er wordt te vaak óver jongeren gepraat, in plaats van mét hen. Luister mee en krijg een frisse blik op de vraagstukken van onze tijd, rechtstreeks van de bron.

Neem je koptelefoon, ga zitten en laat je inspireren. 🎧

Abonneer op onze podcast