Julien De Wit

Ge(e)neratie

Jonge oplossingen voor hedendaagse problemen

24,95

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Naar jongeren wordt niet geluisterd. Of toch niet écht en veel te weinig. Ge(e)neratie is een pleidooi voor een samenleving waarin jongeren meer worden betrokken bij de vraagstukken van onze tijd. Niet als klankbord, maar als volwaardige partner in het maatschappelijke debat.

Julien De Wit onderzoekt hedendaagse problemen zoals tanende onderwijskwaliteit, seksueel grensoverschrijdend gedrag, politieke vernieuwing, mentaal welzijn, woke, armoede, justitie… Telkens vertrekt hij vanuit een jeugdig perspectief dat uitgedaagd wordt door experten. Hoe zouden jongeren aan de slag gaan met het lerarentekort? Waarover zijn politiek geëngageerde jongeren en politiek journalisten Ivan de Vadder en Rik Van Cauwelaert het eens? Staan jonge kunstenaars vandaag anders in het leven dan actrice Barbara Sarafian of auteur en theateractrice Leen Dendievel? Zijn jongeren bezig met de verarming van de middenklasse en voelen ze zichzelf er slachtoffer van?

Doorheen het boek ontmoeten enkele tientallen jongeren en minder jongeren elkaar. Samen denken ze na over oplossingen voor de problemen waar deze ge(e)neratie te kampen zal krijgen.

ISBN: 9789464750157 Categorie: Tags: , , , Verschijningsdatum: September 2023Aantal pagina's: 240p

Julien De Wit

Julien De Wit (2000) studeert Internationale betrekkingen aan de universiteit van Antwerpen. Hij is voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) en het Antwerps studentenoverleg en is actief binnen tal van (jeugd)organisaties. Voor de denktank Brussels International Center for Human Rights and Research schrijft hij over sociale thema's als jeugd, veiligheid, onderwijs en welzijn. 
Meer over Julien De Wit

Jongeren zijn een spiegel voor onze samenleving: ze herinneren ons aan het verleden, maar werpen tegelijk onze blik op de toekomst. Constructief als het kan, met de voeten vooruit als het moet. Dit boek gaat verder dan de gangbare clichés die bestaan over jongeren: het bespeelt ze en gaat tot de diepe, rauwe kern van het jong-zijn. — Amir Bachrouri, voorzitter Vlaamse Jeugdraad

Julien De Wit doet in dit boek waaraan zovelen verzaken: hij gaat in gesprek met jongeren over zaken die hen aanbelangen. De jeugd van tegenwoordig is immers niet simpelweg ‘de toekomst’. Jongeren maken hier en nu integraal deel uit van onze samenleving en verdienen het om gehoord te worden. Tijd om oprecht een volwaardige plek te geven in het debat. — Heidi De Pauw, CEO Child Focus

Podcast

In de media

Humanistisch Verbond 4/10/23
VRT 15/9/23
GVA 12/9/23
Trends 7/9/23
De Morgen 3/9/23