Volg ons op
Over Ertsberg

Nieuwe ideeën en oude gedachten een kans én de nodige ruimte geven om het debat op een volwassen manier te voeren, met open vizier.
Ontdek onze boeken & auteurs.

Het Catalaanse Labyrint: nazomerse wandelingen met Sarah

Sarah De Vlam, auteur van Het Catalaanse Labyrint, sprak in de nazomer met Tom Cools van het Vermeylenfonds. Deze drie gesprekken leverden boeiende podcasts op die de beleving van het boek verrijken.

Introductie

Samen met Tom Cools (Vermeylenfonds) duiken we voor de eerste keer in het doolhof. Aan het einde van de wandeling kom je weten waarover dit boek gaat, waarom het geschreven is en… uiteraard, waarom het de moeite waard is het boek te lezen.

Samengevat, in een half uurtje tijd krijg je woord en uitleg bij de achterflap. Een smaakmaker om nog dieper in het doolhof door te dringen.

Inclusie en nationalisme

Of een inclusief objectief zich in het labyrint al dan niet doodloopt op de nationalistische droom, is een belangrijke vraag die De Vlam voorlegt aan professor Ugent Bruno De Wever. In deze podcast laten we Catalonië voor een stuk los, en denken we samen na over een ‘modern’ nationalisme dat het etnische en identitaire van zich af wil schudden zonder identiteit te verliezen. Maar lukt dat wel?

Meertaligheid, identiteit en taalstrijd

In dit gesprek vraagt de auteur aan Luckas Vander Taelen of hij vanuit zijn Brusselse perspectief het licht wil laten schijnen op het tweetalige Catalonië, waarin het Catalaans het meeste prestige heeft, maar tegelijk door slechts een derde van de bevolking wordt ervaren als moedertaal. Voor Luckas is het duidelijk, zo verneem je in deze derde podcast.