Alle Folders

Najaarsaanbieding 2023

Verschijningsdatum: 1 juli 2023


Stijn Baert

Stijn Baert (1983) is burgerlijk ingenieur en economist. Hij werkt als voltijds professor in de arbeidseconomie aan de UGent. Hij behoort zowel qua internationale wetenschappelijke impact als qua invloed op het maatschappelijke debat tot de strafste economen in België. Dit boek schrijven brengt hem op het kruispunt van zijn drie kernwaarden: loyaliteit, humor en echtheid.
Meer over Stijn Baert

Bart Van Craeynest

Bart Van Craeynest (1975) is hoofdeconoom bij Voka. Hij volgt al meer dan 20 jaar de internationale conjunctuur op de voet, met daarbij speciale aandacht voor de Belgische economie. Hij schrijft een twee-wekelijkse column in De Tijd en een wekelijkse column voor Business AM.
Meer over Bart Van Craeynest

Alain Gerlache

Alain Gerlache (1952) is journalist, politiek commentator bij de RTBF en columnist voor De Morgen. Hij treedt regelmatig op bij de VRT en in de Vlaamse media. Samen met VRT-journalist Ivan De Vadder maakte hij de tweetalige podcast Plan B over de verstandhouding tussen de gemeenschappen in België.
Meer over Alain Gerlache

Kristof Calvo

Kristof Calvo (1987) is federaal volksvertegenwoordiger. In 2010 was hij het jongste verkozen parlementslid ooit in België. Van 2014 tot 2021 was hij fractieleider in de Kamer voor Ecolo-Groen. In zijn thuisstad Mechelen is hij een voortrekker van de stadslijst van liberalen, groenen en onafhankelijken. Hij is er sinds 2013 gemeenteraadslid en ook titelvoerend eerste schepen. Eerder schreef hij F*ck de zijlijn (2015) en Leve Politiek (2018). In 2021 en 2022 was hij verbonden aan het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks, de Nederlandse groenen.
Meer over Kristof Calvo

Stefan Willems

Stefan Willems (1993) studeerde financiën. Hij begon zijn carrière in de marktenzaal van KBC, waar hij de beurs volgde. Hij werkte als beleggingsadviseur, zelfstandig beursanalist en columnist, onder meer voor spaarvarkens.be. Vandaag focust hij zicht op kennis-verwerving, financiële onafhankelijkheid en geluk in de meest brede zin. Op zijn 27ste verliet hij België voor een jarenlange wereldreis.
Meer over Stefan Willems

Bruno Vanspauwen

Bruno Vanspauwen (1959) is sinds 2002 culinair recensent en wijnschrijver voor De Standaard. Hij publiceert ook over wijn en voeding in Knack Weekend en runt wijnkanaal.be.
Meer over Bruno Vanspauwen

Jonas Roelens

Jonas Roelens (1990) is historicus aan de Universiteit Gent, waar hij gendergeschiedenis doceert. Zijn onderzoek focust op laatmiddeleeuwse deviante seksualiteit. Jonas is co-auteur van Verzwegen verlangen.
Meer over Jonas Roelens

Nathan van Kleij

Nathan van Kleij (1989) is historicus en docent middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn onderzoek richt hij zich vooral op de laatmiddeleeuwse stad en bestudeert hij zowel de bebouwde omgeving als haar inwoners en hoe zij met elkaar samenleefden.
Meer over Nathan van Kleij

Tom Dieusaert

Tom Dieusaert (1967) is een journalist en reisgids die sinds een kwarteeuw in Zuid-Amerika woont. Hij schreef verschillende non-fictieboeken en een essay in het Nederlands, Engels en Spaans. Weerkerende thema’s zijn de geschiedenis, het milieu en ‘man versus machine’. Hij woont aan de Tigre-delta in Buenos Aires en is een fervent roeier.
Meer over Tom Dieusaert

Wido Bourel

Wido Bourel (1955) groeide op in Frans-Vlaanderen. Hij studeerde als autodidact Nederlands en geschiedenis. Van jongsaf is hij actief in het Vlaamse verenigingsleven en publiceert hij in heelnederlands perspectief over geschiedenis, actualiteit en uitdagingen van zijn geboortestreek.
Meer over Wido Bourel

Kristof Smeyers

Kristof Smeyers (1988) schrijft over fauna, flora en folklore. Hij is historicus (UAntwerpen) en schreef een doctoraat over het bovennatuurlijke in de moderne Britse Eilanden. Samen met Erik Buyst schreef hij een economische geschiedenis van België: Het gestolde land (2016).
Meer over Kristof Smeyers

Harald Scheerlinck

Harald Scheerlinck (1989) is journalist en radiomaker voor Radio2 en VRT NWS. Hij is ook de gastheer van zijn eigen nostalgische podcast Akkerdjie, waarin hij jeugdhelden ontvangt voor een gezellige babbel. Verhalen vertellen is zijn passie: via de radiogolven, online of op het papier van dit boek.
Meer over Harald Scheerlinck

Willem Staes

Willem Staes (1990) werkt als expert Midden-Oosten bij 11.11.11. Hij reist geregeld naar Libanon, Turkije, Syrië, Jordanië en Palestina. Voordien woonde en werkte Staes in Palestina, Turkije en Egypte.
Meer over Willem Staes

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (1974) is automotive trainer en -journalist voor Autonieuws.be. Hij houdt van auto’s, met én zonder verbrandingsmotor en schrijft met een vlotte pen over alles wat met zijn geliefde vierwielers te maken heeft.
Meer over Stijn Blanckaert

Jochen De Smet

Jochen De Smet (1979) is expert in elektrische mobiliteit en sinds 2018 voorzitter van EV Belgium, Federatie voor elektrische mobiliteit. Sinds 2015 werkt hij gepassioneerd rond het elektrisch ecosysteem en de batterijwagens.
Meer over Jochen De Smet

Bart Buyst

Bart Buyst is Arbeids- en Organisatiepsycholoog en werkt zijn hele carrière al in leiderschapsfuncties binnen het domein van Human Resources. Tijdens zijn uitgebreide internationale carrière heeft hij met heel diverse leiders gewerkt. Door zijn ervaringen op het c-level binnen grote multinationale ondernemingen heeft hij een unieke inkijk gekregen in wat er zich binnen directiekamers afspeelt. Zijn grote interesse in leiderschapsgedrag en -ontwikkeling, heeft hem ertoe aangezet om zijn scherpe observaties en inzichten zorgvuldig op te tekenen, wat uiteindelijk is uitgemond in een uitgebreid werk over de psychologie van leiderschap. Bart is daarnaast een gepassioneerd lange-afstandloper en nam deel aan tal van (ultra)marathonwedstrijden in diverse landen. Een gezonde geest in een gezond lichaam, is zijn levensmotto.
Meer over Bart Buyst

David D’Hooghe

David D’Hooghe (1962) is deeltijds hoogleraar publiekrecht aan de KU Leuven. Tot september 2023 is hij werkzaam als advocaat en erkend bemiddelaar. Hij is de auteur van diverse vakpublicaties en schreef ook een aantal opiniebijdragen over de res publica.
Meer over David D’Hooghe

Blijf op de hoogte