• do 4 nov |
  • Lees!, Antwerp Expo, Hal 3 of online op VRTNU
Koop een ticket voor Lees! Overzicht Agenda

Lees! Boekathon

Elke voormiddag zal presentator Tom De Cock live het programma Boekathon presenteren vanuit Hal 3. Meer dan 170 auteurs zullen er in gesprek gaan met de presentator en dat op maar liefst 42,5 uur. Het programma zal ook te bekijken zijn op VRTNU.

Ludo Abicht over Anarchisme, 1 november, 16u30

Hoe verhouden vrijheid en gelijkheid zich? Het is een dilemma waar emancipatiebewegingen al sinds de negentiende eeuw mee worstelen. Het sociaalanarchisme biedt een oplossing, volgens Ludo Abicht.

Mark Elchardus over Reset, 4 November, 15u15

Mark Elchardus’ Reset was niet uit de media weg te slaan de voorbije weken. Dit boek verduidelijkt de aard en oorsprong van het verschil tussen gemeenschapsdenken en liberalisme. Het beschrijft hoe een reset mogelijk is, hoe democratie kan worden hersteld.

Dirk Rochtus over Scherprechters van de geest, 5 november, 17u45

Debatteren is de Duitsers een lust. Hun politieke cultuur wordt beheerst door debat. De kunst bestaat erin die ‘scherprechters van de geest’ aan de tand te voelen en hun visies, gedachten en oordelen naar een Nederlandstalig publiek over te brengen. Dirk Rochtus doet dat op een bevattelijke en vlot geschreven manier.

Peter De Keyzer over Vijf minuten ambitie, 6 november, 13u45

Peter De Keyzer pleit met passie voor meer zelfredzaamheid, meer ondernemerschap, meer efficiëntie. Maar vooral: veel meer ambitie. Hij houdt dit land en zijn burgers een spiegel voor.

Overzicht Agenda