Aanbieding!
Peter De Keyzer

Vijf minuten ambitie

komt niet meer op voorraad

Pleidooien voor een beter werkend land

Oorspronkelijke prijs was: €22,50.Huidige prijs is: €22,50. 14,63

(Nog) Niet Beschikbaar. Krijg een email wanneer wel.

Dit land heeft geen nood aan vijf minuten politiek moed, wel aan vijf minuten ambitie. Tussen 2012 en 2021 schreef econoom Peter De Keyzer een tweewekelijkse column over de meest uiteenlopende onderwerpen voor zakenkrant De Tijd. Over migratie, onderwijs, internationale handel en ongelijkheid. Maar ook over subsidies, het beleid van de ECB, meritocratie en sociale media. Hij schreef de stukken eerst met de blik van hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis en vervolgens als ondernemer en mede-oprichter van strategisch communicatiebureau Growth Inc.

De stukken zijn vaak scherp, meestal kritisch, maar ze delen allemaal dezelfde rode draad. Stuk voor stuk zijn het pleidooien voor meer zelfredzaamheid, meer ondernemerschap, meer efficiëntie. Maar vooral: veel meer ambitie. Voor burgers, voor politiek, voor het land en voor Europa. Peter De Keyzer houdt dit land en zijn burgers een spiegel voor en voert hij een gepassioneerd pleidooi voor meer ambitie. Het beste uit die tweehonderd columns is nu samengebracht in Vijf minuten ambitie: pleidooien voor een beter werkend land.

Met een nawoord van Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het gemeenschapsonderwijs GO!

ISBN: 978 94 64369 04 5 Categorieën: , Verschijningsdatum: oktober 2021Aantal pagina's: 288p
Peter De Keyzer

Peter De Keyzer

Peter De Keyzer (1975) begon zijn carrière in de academische wereld, maar maakte na enkele jaren de overstap naar de banksector. In 2016 werd hij ondernemer en was hij mede-oprichter van het strategisch communicatiebureau Growth Inc. Van 2011 tot 2021 schreef De Keyzer een tweewekelijkse column voor de Vlaamse zakenkrant De Tijd.
Meer over Peter De Keyzer

‘Op het scherp van de snee en steevast gedreven door ambitie en optimisme. De columns van Peter De Keyzer zijn juweeltjes die sprankelen en inspireren. Een aanrader voor wie wil begrijpen en – vooral – wil handelen in ons complexe Belgenland.’ – Marc De Vos

‘De Keyzer daagt de macht uit om verder vooruit te denken en meer lef te tonen. Hij beperkt zich niet zoals velen tot een zurige analyse, maar hij komt steevast met werkbare oplossingen. Dat maakt hem steengoed, en dit boek een must om te lezen.’ – Maarten van Rossum

In de media

Humanistisch Verbond 27/4/22
De Tijd 9/10/21
Het Laatste Nieuws