Aanbieding!
Ludo Abicht

Anarchisme

Van Bakoenin tot de Commons

Oorspronkelijke prijs was: €24,50.Huidige prijs is: €24,50. 15,93

Op voorraad (kan nabesteld worden)

35% korting op dit boek
Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Hoe verhouden vrijheid en gelijkheid zich? Het is een dilemma waar emancipatiebewegingen al sinds de negentiende eeuw mee worstelen. Het sociaalanarchisme biedt een oplossing.

Wat waren de feitelijke stellingen van de belangrijkste anarchistische denkers? Wat kunnen we leren uit de concrete anarcho-syndicalistische associaties en federaties tijdens de Spaanse Burgeroorlog? Waarom waren de centrale pedagogische vernieuwers van de 20ste eeuw anarchisten? Is anarchisme écht inherent gewelddadig en extremistisch, of is dat propaganda? Ludo Abicht formuleert een antwoord op al deze – en meer – vragen over het historische anarchisme.

Abicht kijkt ook hoopvol naar het heden en de toekomst. Is de ‘commonsbeweging’ – die radicaal democratische, ‘horizontale’ gemeenschappen stimuleert – de erfgenaam van het sociaalanarchisme? Abicht ziet in de kritiek van die beweging op de dominante vermarkting van het hele leven een hoopgevende impuls. Gevoed door een actieve uitwisseling met de sociale en culturele erfenis van talrijke (maar bedreigde) indogene beschavingen, bieden de commons op een boeiende manier verzet tegen het dominante systeem.

Met een nawoord van Hans Achterhuis.

ISBN: 978 94 64369 02 1 Categorieën: , Tag: Verschijningsdatum: september 2021Aantal pagina's: 288p
Ludo Abicht

Ludo Abicht

Ludo Abicht (1936) studeerde Klassieke Filologie, Filosofie en Duitse Literatuur. Hij behaalde zijn doctoraat met een proefschrift over de Duits-Tsjechische dichter Paul Adler. Abicht doceerde literatuur en filosofie aan de universiteiten van Antioch en Berkeley in de VS en aan de UGent en UAntwerpen. Hij schreef verschillende boeken over onder andere het Jodendom, ethiek, Israël-Palestina en politieke filosofie. Bij Ertsberg verscheen van hem eerder 'Anarchisme' en (samen met André Gantman) 'Israël/Palestina'.
Meer over Ludo Abicht

‘Een fraai historisch overzicht van een rijke beweging als inspiratie voor een nieuwe toekomst.’ – Hans Achterhuis

Vaak samen gekocht

Anarchisme

Oorspronkelijke prijs was: €24,50.Huidige prijs is: €24,50. 15,93
49,45 39,47
You save 9,98

In de media

Geschiedenis 12/5/22
Tzum 18/3/22
De Wereld Morgen 22/11/21
VRT Boekathon 1/11/21

  Andere boeken van deze auteur

 • Ludo Abicht

  Na de Groote avond

  19,95
 • Ludo Abicht & Andre Gantman

  Israël/Palestina

  24,50