Volg ons op
Over Ertsberg

Nieuwe ideeën en oude gedachten een kans én de nodige ruimte geven om het debat op een volwassen manier te voeren, met open vizier.
Ontdek onze boeken & auteurs.

Van Franse Klassiekers tot Duurzame Gastronomie

Abonneer op onze podcast

Bruno Vanspauwen, auteur van Lekker en gastrorecensent van De Standaard, vindt de uitreiking van Michelin-sterren toch nog steeds een spannend moment. Alleen jammer dat de nadruk op de klassieke Franse keuken blijft liggen. Al blijft de invloed van die keuken op de gastronomie wereldwijd wel enorm, moet ook Bruno erkennen. En ze is ook niet immuun voor verandering: chefs integreren steeds vaker buitenlandse invloeden in hun gerechten.

Samen met mede-foodie David Geens heeft Bruno veel te zeggen over de culinaire wereld in deze gastropodcast. Ook voorbij de Franse keuken. Want laten we toch vooral ook trots zijn op de rijkdom van de gastronomie in Vlaanderen, een regio rijk aan lekkere streekproducten en traditionele gerechten. Bruno is dan ook verheugd dat er steeds meer aandacht komt voor lokale producten en duurzame landbouw. Met respect voor de natuur en het ambacht kunnen we heerlijke gerechten creëren, stelt Bruno vast. De gastronomie is bovendien in voortdurende evolutie, met nieuwe keukens en nieuwe stijlen. Er valt dus altijd wel iets nieuws te ontdekken.

David en Bruno delen hun ervaringen, meningen en tips over de gastronomie, én uiteraard over Bruno’s boek Lekker. Een gastropodcast dus, niet te missen voor de échte foodie.