Alle Folders

Najaarsaanbieding 2024

Najaarsaanbieding 2024

Verschijningsdatum: 12 juni 2024


Ludo Abicht

Ludo Abicht

Ludo Abicht (1936) studeerde Klassieke Filologie, Filosofie en Duitse Literatuur. Hij behaalde zijn doctoraat met een proefschrift over de Duits-Tsjechische dichter Paul Adler. Abicht doceerde literatuur en filosofie aan de universiteiten van Antioch en Berkeley in de VS en aan de UGent en UAntwerpen. Hij schreef verschillende boeken over onder andere het Jodendom, ethiek, Israël-Palestina en politieke filosofie. Bij Ertsberg verscheen van hem eerder 'Anarchisme' en (samen met André Gantman) 'Israël/Palestina'.
Meer over Ludo Abicht

Rudolf Hecke

Rudolf Hecke (1961) is auteur, songschrijver en performer. Hij schreef een trilogie over Serge Gainsbourg en een boek over de sixties. Hij maakte zijn literair debuut met Wondenland samen met Dirk De Wachter. Hij is een meesterverteller, zijn lezingen worden alom geroemd. Bij Ertsberg verscheen van hem eerder 'Passie' (2022).
Meer over Rudolf Hecke

Jens Franssen

Jens Franssen (1974) is defensiespecialist bij VRT NWS. Hij coverde oorlogen onder meer in Afghanistan, Irak, Syrië en Libië.
Meer over Jens Franssen

Marc Thys

Generaal Marc Thys (1962) droeg bijna een halve eeuw het uniform van militair. Hij klom op tot vice-chef Defensie, de feitelijke nummer twee van het Belgisch leger.
Meer over Marc Thys

Julien De Wit

Julien De Wit (2000) studeerde Internationale betrekkingen aan de universiteit van Antwerpen. Hij was lang voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) en het Antwerps studentenoverleg en is actief binnen tal van (jeugd)organisaties. Professioneel is hij consultant en auteur en onder meer columnist van Trends en jubel.be. Volgend jaar plant hij te doctoreren in de internationale politiek. Bij Ertsberg schreef hij het ruim opgemerkte 'Ge(e)neratie' (2023).
Meer over Julien De Wit

Johan Van Overtveldt

Johan Van Overtveldt (1955) is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen, oud-hoofdredacteur van Trends en Knack en ouddirecteur van werkgeversvereniging VKW. Van 2014 tot 2018 was hij federaal minister van Financiën. Hij werd uitgeroepen tot meest invloedrijk Europees Parlementslid.
Meer over Johan Van Overtveldt

Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde (1985) is Vlaams Parlementslid en schepen in Diest voor Open Vld. Als liberaal jongerenvoorzitter publiceerde hij vaak op Knack.be.
Meer over Maurits Vande Reyde

Jan Denys

Jan Denys (1959) volgt sinds 1984 onafgebroken het reilen en zeilen op de arbeidsmarkt. Eerst als wetenschappelijk onderzoeker aan het Hoger Instituut voor de Arbeid van de KU Leuven, later als woordvoerder en arbeidsmarktexpert bij Randstad. Hij groeide uit tot een van de bekendste opiniemakers ter zake.
Meer over Jan Denys

Axel Buyse

Axel Buyse (1955) is historicus en was chef Buitenland voor DeStandaard. In 2002 stapte hij over naar de Vlaamse diplomatie. Hij speelde onder meer een rol bij de totstandkoming van de Scheldeverdragen in 2005, bij de fusie van de haven van Gent met die van Zeeland, bij het afsluiten van akkoorden met het Nederlandse loodswezen. Voor zijn rol als Vlaamse diplomaat bij de EU werd hij in 2011 ‘Overheidsmanager van het Jaar’.
Meer over Axel Buyse

Jeroen W.P. Wijnendaele

Jeroen W.P. Wijnendaele (1984) is historicus aan de Universiteit van Bonn en verbonden aan het Ghent Centre for Late Antiquity (UGent). Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van het Laat-Romeinse Rijk, waarover hij menig internationale publicatie schreef. Voor het grote publiek schreef hij eerder Romeinen en barbaren (2013).
Meer over Jeroen W.P. Wijnendaele

Jelle Dehaen

Jelle Dehaen (1984) studeerde geschiedenis en filosofie. Hij werkt als freelance journalist. Hij publiceerde eerder Het conservatieve denken en De schaduw van Caesar.
Meer over Jelle Dehaen

Maarten Van Alstein

Maarten Van Alstein (1978) is historicus en vredesonderzoeker. Als essayist schrijft hij over moderniteit, geweld en herinnering. Bij het Vlaams Vredesinstituut doet hij onderzoek naar conflict en vrede.
Meer over Maarten Van Alstein

Bruno Cheyns

Bruno Cheyns (1982) bestudeert al twee decennia de geschiedenis van de Waalse collaboratie en het rexisme. In 2017 publiceerde hij een breed opgemerkte en succesvolle biografie van Léon Degrelle, De Führer uit Bouillon.
Meer over Bruno Cheyns

Hanne Cottyn

Hanne Cottyn (1985) is historica en doctoreerde aan de UGent. Ze is verbonden aan de UGent en de Universiteit van Tarapacá (Chili). Ze publiceert over inheemse en boerengemeenschappen in de hoge Andes en hoe zij hun plaats opeisen in een globaliserende wereld.
Meer over Hanne Cottyn

Robrecht Declercq

Robrecht Declercq (1987) is historicus aan de UGent en publiceerde over de opkomst en ondergang van de bontindustrie in Leipzig, koloniale grondstoffen, en economische dekolonisering. Met zijn huidig onderzoek richt hij zich op de geschiedenis van energie.
Meer over Robrecht Declercq

Marie Kympers

Marie Kympers (1990) is historica en werkt sinds 2017 als onderzoeker en tentoonstellingscurator in het Industriemuseum.
Meer over Marie Kympers

Hilde Langeraert

Hilde Langeraert (1982) is conservator in het Industriemuseum en tekende de voorbije jaren met het team de vernieuwingsoperatie van het museum uit.
Meer over Hilde Langeraert

Pieter Marx

Pieter Marx (1972) is vader van drie, ondernemer in de energiesector en burgerlijk ingenieur. Hij doctoreert in de wijsbegeerte (HIW, KU Leuven).
Meer over Pieter Marx

Blijf op de hoogte