Alle Folders

Najaarsaanbieding 2022

Verschijningsdatum: 1 juli 2022


ivan de vadder

Ivan De Vadder

Ivan De Vadder (1964) is politiek journalist. Als vaste analist van VRT NWS kent hij als geen ander het reilen en zeilen van de Belgische politiek. Dat blijkt ook in zijn vaste column op VRT Radio 1 op maandagochtend. Elke vrijdag presenteert hij De Afspraak met Ivan. In 2024 zal hij voor de vijftiende én zestiende keer vanop de eerste rij de verkiezingen verslaan voor VRT NWS.
Meer over Ivan De Vadder

Bruno Vanspauwen

Bruno Vanspauwen (1959) is sinds 2002 culinair recensent en wijnschrijver voor De Standaard. Hij publiceert ook over wijn en voeding in Knack Weekend en runt wijnkanaal.be.
Meer over Bruno Vanspauwen

Erik De Bruyn

Erik De Bruyn (1959) is chemicus bij de stad Antwerpen. In 2007 deed hij een gooi naar het voorzitterschap van sp.a. Tussen 2007 en 2012 was hij actief in de nationale politiek.
Meer over Erik De Bruyn

Mark Nelissen

Mark Nelissen (1950) is emeritus professor aan de Universiteit Antwerpen, waar hij gedragsbiologie en antropologie doceerde. Hij liet Vlaanderen en Nederland kennis maken met de evolutionaire kijk op de mens en zijn gedrag, via vele lezingen en door enkele boeken die uitgroeiden tot bestsellers, waaronder De bril van Darwin.
Meer over Mark Nelissen

Sarah De Vlam

Sarah De Vlam (1977) studeerde Geschiedenis en Spaans in Gent, Geschiedenis van Spanje in Madrid en Catalaans in haar huidige habitat, La Seu d’Urgell. Ze observeerde tien jaar lang het Catalaanse onderbuikverlangen naar onafhankelijkheid.
Meer over Sarah De Vlam

Harry De Paepe

Harry De Paepe (1981) is Vlaanderens bekendste anglofiel. Hij treedt vaak op voor tv en radio als kenner van de Britse politiek en cultuur. Hij is coauteur van het bekroonde Stiff Upper Lips, maar ook Sausage over Elizabeth II en De twee kanten van het Kanaal zijn van zijn hand.
Meer over Harry De Paepe

Erik De keersmaecker

Historicus Erik De keersmaecker (1960) werd meer dan dertig jaar geleden op slag verliefd op Groot-Brittannië. In de jaren 90 schreef hij succesvolle reisgidsen over Kent en Sussex. Erik is een officieel erkende theesommelier en ook een echte kenner van Britse pubs.
Meer over Erik De keersmaecker

Jan Huijbrechts

Jan Huijbrechts (1962) is master cultuurwetenschappen en flink gebeten door de geschiedenismicrobe. Hij publiceerde bijna dertig – meestal militair-historische – studies, die de periode tussen 1789 en 1945 in onze gewesten bestrijken.
Meer over Jan Huijbrechts

Luc Rasson

Na een carrière als hoogleraar Franse letterkunde aan de Universiteit Antwerpen werd Luc Rasson (1956) non-fictie-auteur. Hij publiceerde onder meer De kracht van het beeld: De Groote Oorlog op het witte doek (2014) en Het lijk van de dictator (2020).
Meer over Luc Rasson

Dennis van den Buijs

Dennis van den Buijs (1986) is radiomaker voor VRT en gebeten door wijn. Als verhalenverteller neemt hij iedereen mee in zijn passie voor de goddelijkste drank ter wereld. Wat begon met bescheiden wijnavonden thuis, groeide al snel uit tot Wijncast, de eerste Nederlandstalige podcast over wijn.
Meer over Dennis van den Buijs

Luckas Vander Taelen

Luckas Vander Taelen (1958) is historicus. Hij maakte naam als rockzanger (Lavvi Ebbel) en als televisiemaker bij onder andere het RTBF-programma Strip-Tease en De Laatste Getuigen, over de overlevenden van de concentratiekampen. Hij is columnist en auteur van tien boeken.
Meer over Luckas Vander Taelen

Filip Michiels

Filip Michiels (1969) werkt al ruim 20 jaar als journalist voor onder meer Vacature Magazine, De Morgen, Trends, De Standaard, Bloovi en Doorbraak.be.
Meer over Filip Michiels

Jef Verschueren

Jef Verschueren (1952) is emeritus professor in de taalkunde aan de UAntwerpen. In 1993 ontving hij samen met wijlen Jan Blommaert de Arkprijs van het Vrije Woord voor Het Belgische migrantendebat.
Meer over Jef Verschueren

Marc Fransen

Marc Fransen (1954) was leraar Nederlands en Engels aan een Antwerpse middelbare school. Als anker van ATV informeerde hij de Antwerpenaren dagelijks over het wel en wee van hun stad, die hij ook bezingt met de Antwerpse groep De Grungblavers. Op Radio Minerva heeft hij een column over 'ongs Stad'.
Meer over Marc Fransen

Blijf op de hoogte