Volg ons op
Over Ertsberg

Nieuwe ideeën en oude gedachten een kans én de nodige ruimte geven om het debat op een volwassen manier te voeren, met open vizier.
Ontdek onze boeken & auteurs.

Boekenveteraan Karl Drabbe start nieuwe uitgeverij Ertsberg

Na een carrière bij uitgeverijen Pelckmans, Doorbraak en Vrijdag, start boekenmaker Karl Drabbe (°1973) zijn eigen uitgeverij. Die luistert naar de naam Ertsberg.

Karl Drabbe: ‘Corona heeft mij doen nadenken over de staat van onze samenleving, maar ook over mijn eigen toekomst. Met Ertsberg wil ik op het zogenaamde middenplein plaatsnemen. We willen nieuwe ideeën en oude gedachten een kans én de nodige ruimte geven om het debat op een volwassen manier te voeren, met open vizier.

Karl Drabbe

Ertsberg wil de polarisering overstijgen en de loopgraven van het verstikte debat verlaten. Dat willen we doen door het debat te voeden én te voeren. Door auteurs en hun originele ideeën in de markt te zetten, door ze te lanceren én te faciliteren. Door boeken uit te geven waarmee we als samenleving vooruitgang kunnen boeken. Ertsberg wil de meest diverse ideeën laten floreren. Zonder ideeën geen debat.

David Geens neemt de zakelijke leiding van Ertsberg op zich. Geens: ‘Als business angel zoek ik mensen met ideeën, waarin ik kan investeren, zowel met advies als financieel. Karl heeft een heel frisse kijk op de uitgeverssector. Vlaanderen heeft een berg aan ideeën en met Ertsberg kunnen we de mooisten daarvan vorm geven.’

Ook Bart Van Hooland zet zijn schouders onder dit nieuwe uitgeefinitiatief. Van Hooland: ‘Karl en Ertsberg gaan het ideeënlandschap in Vlaanderen verrijken, een cruciale missie. Met David heeft hij de ideale zakenpartner. Daar bescheiden steentjes aan te kunnen bijdragen als actief investeerder is een voorrecht.’

​Eerste boeken in najaar 2021

De eerste te verschijnen boeken van Ertsberg staan al dit najaar gepland. Meer bepaald Reset – het opus magnum van Mark Elchardus, een boek van econoom Peter De Keyzer en een nieuw Duitslandboek van Dirk Rochtus. Ook de gevestigde waarde Ludo Abicht publiceert in het najaar zijn geschiedenis van het anarchisme.

Naast vele anderen, verschijnt binnenkort bij Ertsberg nieuw werk van Ivan De Vadder, Heidi De Pauw, Alain Gerlache, Dyab Abou Jahjah, Alain Mouton, Christina van Geel, Luckas Vander Taelen, Harry De Paepe, Soumaya Majdoub, Joost Houtman, … Ook nieuwe stemmen en pennen komen binnenkort aan bod, waaronder Pinar Akbas, Naomi Skoutariotis, Filip Moens, …