Walter De Donder

Wat kan ik voor u doen?

Ballade van een burgemeester

24,95

(Nog) Niet Beschikbaar. Krijg een email wanneer wel.

Walter De Donder is allicht de bekendste burgemeester van Vlaanderen. Wat de burgemeester van Affligem bijzonder maakt, is zijn dubbelleven: politicus en mediafiguur. Het is niet velen gegeven om een lokaal politiek mandaat te combineren met een leven op het scherm en op de planken. Walter voor Affligem, mijnheer de burgemeester en Kabouter Plop op televisie. Twee bijzondere en aparte werelden. Twee keer Walter en toch anders.

Wat kan ik voor u doen? peilt naar de wortels van dit boeiende leven. Albert Schweitzer zei ooit: ‘Wie met veel liefde doet wat hij doet, wordt succesvol’. Dit geldt zeker voor Walter De Donder, die tot zijn vijftiende schoolliep. Van bakkersgast over porteur bij de spoorwegen tot verantwoordelijke voor de kopiemachine op een ministerie, Walter heeft zich steeds moeten bewijzen en vernederingen moeten overstijgen. Dit lukte dankzij de ontluisterende kracht van zelfrelativering en humor. Het rijke Vlaamse lokale verenigingsleven zorgden telkens voor de ontbolstering van andere talenten. Walter werd een begeesterend organisator. En ook al zat het eens tegen op de planken, er gold maar één wet: de volgende vertoning moet beter zijn dan de vorige.

Intussen is De Donder meer dan dertig jaar een bekende en vertrouwde kindervriend en ontwikkelde hij eigen politieke inzichten. Dicht bij de mensen. Hoog tijd dus om dit verhaal te vertellen.

ISBN: 9789464750942 Categorie: Tags: , , , , , , , , , , , Verschijningsdatum: Augustus 2024Aantal pagina's: 228p
walter de donder

Walter De Donder

Walter De Donder (1961) is in Vlaanderen en Nederland bekend als gekke burgemeester van Samson en als de sprookjesachtige kabouter Plop. Een unieke levensloop van bakkersgast tot burgemeester van Affligem. Van niemand tot iemand. Zijn drijfveer: doe vandaag beter dan gisteren.
Meer over Walter De Donder

Dit boek is gewoon Walter want wat Walter aanpakt, doet hij voor de volle 100 procent. Wat mij telkens bij Walter treft en heel herkenbaar in dit boek naar voor komt, is zijn empathie voor anderen. Of dit nu voor een volle zaal met kinderen en hun ouders is, of het nu om zijn mede-acteurs of zijn dorpsgenoten gaat. Walter weet te boeien. Het geheim daarvan wordt in dit boek in duidelijk. — Gert Verhulst

Walter is niet alleen een verteller, hij brengt ook getuigenis van het leven zoals het is. Hij heeft moeten knokken om er te komen. Hij doet het verhaal van de noodkreet om hulp wanneer je kind in een mentale orkaan terecht komt. Als burgemeester die nog van deur tot deur gaat, weet hij als geen ander wat er zich achter de gevels van zijn gemeente afspeelt. Met die doorleefde betrokkenheid klinkt zijn pleidooi voor een zorgende overheid niet hol. Van de geboorte tot de dood, we mogen we niemand achterlaten. — Inge Vervotte