walter de donder
Home » Auteurs » Walter De Donder

Walter De Donder

Walter De Donder (1961) is in Vlaanderen en Nederland bekend als gekke burgemeester van Samson en als de sprookjesachtige kabouter Plop. Een unieke levensloop van bakkersgast tot burgemeester van Affligem. Van niemand tot iemand. Zijn drijfveer: doe vandaag beter dan gisteren.

Dit boek is gewoon Walter want wat Walter aanpakt, doet hij voor de volle 100 procent. Wat mij telkens bij Walter treft en heel herkenbaar in dit boek naar voor komt, is zijn empathie voor anderen. Of dit nu voor een volle zaal met kinderen en hun ouders is, of het nu om zijn mede-acteurs of zijn dorpsgenoten gaat. Walter weet te boeien. Het geheim daarvan wordt in dit boek in duidelijk.

Gert Verhulst

Walter is niet alleen een verteller, hij brengt ook getuigenis van het leven zoals het is. Hij heeft moeten knokken om er te komen. Hij doet het verhaal van de noodkreet om hulp wanneer je kind in een mentale orkaan terecht komt. Als burgemeester die nog van deur tot deur gaat, weet hij als geen ander wat er zich achter de gevels van zijn gemeente afspeelt. Met die doorleefde betrokkenheid klinkt zijn pleidooi voor een zorgende overheid niet hol. Van de geboorte tot de dood, we mogen we niemand achterlaten.

Inge Vervotte

    Boeken van deze auteur

  • wat kan ik voor u doen ballade van een burgemeester walter de donder

    Wat kan ik voor u doen?

    24,95