Rudi Massart & Jonathan Trigg

Terug van het oostfront

Gevangen, gevlucht, gesneuveld

35,95

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Eindelijk, begin mei 1945, komt er een einde aan de oorlog in Europa. Verspreid over de verkoolde ruïnes van wat ooit het Derde Rijk was, bevinden zich duizenden Vlamingen, de overlevenden van de 27ste SS-Freiwilligen-Grenadier-Division Langemarck.

Vele Vlaamse oostfrontstrijders gingen mee ten onder in de götterdämmerung van het Derde Rijk. Terwijl het Rijk om hen heen instortte, trokken de meesten in de laatste dagen van de oorlog westwaarts, waar ze zich overgaven aan de Amerikaanse en Britse bevrijders. Maar er waren ook veel Vlamingen die tot op het einde toe hoopten dat het tij zou keren en nazi-Duitsland alsnog de Endsieg zou behalen.

Sommigen ondergingen een erger lot, belandden in Sovjet-Russische krijgsgevangenschap en werden getransporteerd naar de goelags in Siberië. In die strafkampen vochten de oostfronters opnieuw voor vele jaren in een leven vol ontbering, ziekte en dood. Anderen ontsnapten aan de repressie door te vluchten naar het buitenland: Spanje of Zuid-Amerika. De meesten werden vaak voor vele jaren opgesloten in de Belgische interneringscentra. Het thuisfront werd evenmin gespaard: vele families kenden vele jaren van armoede en sociale uitsluiting.

Jonathan Trigg en Rudi Massart creëerden met Terug van het oostfront een naadloos vervolg op het succesvolle boek Vlaamse jongens, Duits front aan de hand van nooit eerder vertoond beeldmateriaal en memorabilia.

ISBN: 9789464750867 Categorie: Tags: , , , , , , , , , , , Verschijningsdatum: Mei 2024Aantal pagina's: 184p
jonathan trigg

Jonathan Trigg

Jonathan Trigg (1970) is een voormalig Brits legerkapitein en een vermaard militair historicus. Hij schreef verscheidene boeken over de SS, waaronder de bestsellers Oostfronters (2014) en Het testament van de Vlaamse Waffen-SS (2017). 
Meer over Jonathan Trigg
rudi massart

Rudi Massart

Rudi Massart (1964) is publicist. Met Jonathan Trigg publiceerde hij eerder 'Vlaamse jongens, Duits front' (2021).
Meer over Rudi Massart

Vaak samen gekocht

68,45 61,95
You save 6,50