Kristof Calvo

Staat van vertrouwen

25,00

(Nog) Niet Beschikbaar. Krijg een email wanneer wel.

Een democratie kan niet zonder vertrouwen. Maar vandaag regeert wantrouwen: in elkaar, in de politiek en in de toekomst. In dit boek gaat Kristof Calvo op zoek naar oorzaken en oplossingen. De meeste mensen deugen, maar de spelregels niet, vindt hij. Er zit iets goed in elke mens, maar het is de politiek die maakt of dat goede kan zegevieren.

Politiek was Calvo’s eerste lief. Vandaag heeft hij er eerder een haat-liefdeverhouding mee. Na 15 jaar in de Wetstraat is zijn oordeel hard: dit politieke systeem is oud, moe en versleten. Maar Staat van vertrouwen is geen terugblik. Ondanks zijn verontwaardiging en soms ook teleurstelling, blijft Calvo een possibilist: een politicus die met kleine stappen grote dromen wil waarmaken.

Dromen doet de Mechelaar van een basisinkomen, natuur voor iedereen en vrije volksvertegenwoordigers. Maar dat wordt alleen mogelijk als we afscheid nemen van de traditionele politiek en de huidige partijgrenzen durven overstijgen. Dit boek is een uitdrukkelijk pleidooi voor minder particratie en meer progressieve samenwerking.

Pendelend tussen Mechelen, Brussel en Den Haag laat de dertiger zich inspireren door generatiegenoten als Rutger Bregman en Alicja Gescinska, maar evengoed door Hans van Mierlo en Rocco Granata. Hun verhalen en ideeën smelten samen met Calvo’s persoonlijke zoektocht tot nieuwe vergezichten voor een andere politiek.

ISBN: 9789464750270 Categorie: Tags: , , , , , Verschijningsdatum: November 2023Aantal pagina's: 192p

Kristof Calvo

Kristof Calvo (1987) is federaal volksvertegenwoordiger. In 2010 was hij het jongste verkozen parlementslid ooit in België. Van 2014 tot 2021 was hij fractieleider in de Kamer voor Ecolo-Groen. In zijn thuisstad Mechelen is hij een voortrekker van de stadslijst van liberalen, groenen en onafhankelijken. Hij is er sinds 2013 gemeenteraadslid en ook titelvoerend eerste schepen. Eerder schreef hij F*ck de zijlijn (2015) en Leve Politiek (2018). In 2021 en 2022 was hij verbonden aan het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks, de Nederlandse groenen.
Meer over Kristof Calvo