Kathleen Van Brempt

De comeback van Europa

Na de crisissen, de toekomst

24,95

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Na jaren van relatieve rust kreeg de Europese Unie de ene crisis na de andere te verwerken. Van de financiële crisis tot de oorlog in Oekraïne. Van de Brexit tot de pandemie. Aanvankelijk wist de Unie niet hoe ze met zo’n crisissen om moest gaan. Maar beetje bij beetje, crisis na crisis, hebben we sneller en krachtiger teruggeslagen. We hebben getoond dat we weerbaar en veerkrachtig kunnen zijn in een wereld die onzekerder en ontstabieler is geworden.

In De comeback van Europa beschrijft Europees Parlementslid Kathleen Van Brempt hoe de Europese Unie zich een weg heeft gebaand door die crisissen. Het is een verhaal van onverwachte wendingen, van nieuwe uitdagingen en van al doende leren. Van Brempt maakt een staat op van de Europese Unie vandaag en beschrijft de uitdagingen voor het Europa van morgen. Welke plaats neemt Europa in op het steeds woeligere wereldtoneel? Wat betekent het om Europeaan te zijn? Kunnen we de strijd tegen klimaatverandering winnen, en hoe? Het zijn slechts enkele van de vragen die Van Brempt in dit boek beantwoordt.

Tegelijk maakt ze komaf met de populistische en hardnekkige clichés die er over het Europese project bestaan. Leunend op haar rijke ervaring als Europees Parlementslid en vanuit haar geloof in de kracht en de meerwaarde van de Europese samenwerking.

ISBN: 9789464750645 Categorie: Tags: , , , , , , Verschijningsdatum: 3 november 2023Aantal pagina's: 184p

Kathleen Van Brempt

Kathleen Van Brempt (1969) is een overtuigd sociaaldemocrate en Europeaan. Sinds 2009 is ze Europees Parlementslid voor Vooruit. Van Brempt is sociologe en was eerder ook Federaal Staatssecretaris en Vlaams Minister.
Meer over Kathleen Van Brempt

Vaak samen gekocht

42,45 38,95
You save 3,50

In de media

Humanistisch Verbond 30/11/23
SamPol 23/11/23
De Wereld Morgen 17/11/23
GVA 6/11/23
HLN 4/11/23