Julien De Wit

(On)zeker

Hoe overleven in een onzekere wereld?

22,50

(Nog) Niet Beschikbaar. Krijg een email wanneer wel.

Vandaag de dag worden we met hopen informatie overspoeld. In onze just-in-time-maatschappij beschikken we over meer informatie dan ooit, maar nemen we er almaar minder tijd voor. Tijd nemen om na te denken en te reflecteren, is iets schaars geworden. 

In (On)zeker beschrijft auteur en columnist Julien De Wit in elk hoofdstuk wat  hem opvalt in de maatschappij van vandaag als we er even aandacht aan durven schenken. Als opgroeiende twintiger wil hij vertragen, reflecteren en stilstaan bij de onzekerheid en angst die de samenleving vandaag plagen. Samen met de lezer gaat hij op zoek naar handvaten tegen die onzekerheid, om weerwerk te bieden tegen defaitisme. 

Julien schrijft in (On)zeker essays over onder meer de steeds veranderende wereld,  angst, klimaat, identiteit, de definitie van succes,  opgroeien anno 2024, de zoektocht van jonge twintigers naar zichzelf, de rol van sociale media, ons steeds weer afgeleid brein, het nut van literatuur, de zin van werk en het omgaan met verandering als jonge volwassene. 

ISBN: 9789464984095 Categorie: Tags: , , , , , , , , , , Verschijningsdatum: November 2024Aantal pagina's: 224p

Julien De Wit

Julien De Wit (2000) studeerde Internationale betrekkingen aan de universiteit van Antwerpen. Hij was lang voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) en het Antwerps studentenoverleg en is actief binnen tal van (jeugd)organisaties. Professioneel is hij consultant en auteur en onder meer columnist van Trends en jubel.be. Volgend jaar plant hij te doctoreren in de internationale politiek. Bij Ertsberg schreef hij het ruim opgemerkte 'Ge(e)neratie' (2023).
Meer over Julien De Wit

Julien De Wit verkent in dit boek met kennis van zaken en de noodzakelijke overtuiging de pistes om de groeiende onzekerheid en wantrouwen in te dijken. — Fouad Gandoul, politicoloog en columnist

Julien kiest moed boven angst en zoekt samen met de lezer naar handvaten om van obstakels troeven te maken. De wereld heeft meer Juliens nodig 😉  — Bieke Ilegems, nieuwsanker en auteur

    Andere boeken van deze auteur

  • Julien De Wit Ge(e)neratie boekcover
    Julien De Wit

    Ge(e)neratie

    24,95