Aanbieding!
Paul Borghs

Echt verbonden

Geschiedenis van het homohuwelijk in België

Oorspronkelijke prijs was: €29,95.Huidige prijs is: €29,95. 19,47

35% korting op dit boek
Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Hoe werd België het tweede land ter wereld met een homohuwelijk? Dat is een verhaal over nederlagen en successen, met vooral veel verrassende wendingen.

Een verhaal dat start in 1989 in Denemarken. In de nasleep van de aidsepidemie voerde dat land een geregistreerd partnerschap in. In België kwam het debat over een partnerschapsregeling pas in een stroomversnelling terecht na de registratie van het samenlevingscontract van Tom Lanoye en René Los in 1996. Na heel wat bochtenwerk en tegenkanting werd een minimale regeling – de wettelijke samenwoning – uitgewerkt. De grote doorbraak kwam er pas na 1999, toen een paars-groene meerderheid koos voor het homohuwelijk.

Paul Borghs schetst aan de hand van onder meer interviews, tijdsdocumenten en interne verslagen de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in België die hebben geleid tot de openstelling van het huwelijk.

ISBN: 9789464750089 Categorieën: , Tags: , , , , , Verschijningsdatum: mei 2023Aantal pagina's: 368p

Paul Borghs

Paul Borghs (1963) studeerde rechten, toegepaste economische wetenschappen en politieke en sociale wetenschappen. Hij is sinds het begin van de jaren 90 actief in de homo- en lesbiennebeweging. Hij publiceerde onder meer 'Holebipioniers. Een geschiedenis van de holebi- en transgenderbeweging in Vlaanderen' en schreef mee aan 'Verzwegen verlangen. Een geschiedenis van homoseksualiteit in België'.
Meer over Paul Borghs

Hoera, het homohuwelijk bestaat 20 jaar! Het is ongelooflijk hoe snel de emancipatie van holebi’s is gegaan in de afgelopen decennia. Maar holebirechten weer afbouwen kan snel gaan, waakzaamheid is geboden. Daarom is het zo belangrijk dat de geschiedenis van de jarenlange strijd voor het homohuwelijk wordt opgeschreven en doorgegeven aan toekomstige generaties. — Wim De Vilder, journalist en nieuwslezer VRT

Een meticuleus gedocumenteerd relaas over sociale en politieke verandering. Verplicht voer voor eenieder die wil begrijpen hoe een van de wezenlijkste ethische omwentelingen in België tot stand kwam. — Dave Sinardet, professor politieke wetenschappen VUB

Vaak samen gekocht

Echt verbonden

Oorspronkelijke prijs was: €29,95.Huidige prijs is: €29,95. 19,47
54,90 42,43
You save 12,48

In de media

GroenPlus 8/1/24
Antifascista 31/5/23
Knack 19/5/23