• do 20 apr | 20u
  • M(useum), Leuven
Gratis, maar graag reserveren Overzicht Agenda

Vredeskoers: Michel Wuyts in gesprek met auteur Steven Bulté

‘In een fascinerend reisverhaal door ruimte en tijd wekt Steven Bulté de Vredeskoers weer tot leven. Een mustread voor wie van koers, nostalgie en maatschappelijke geschiedenis houdt.’ — Michel Wuyts, wielerjournalist

Ertsberg, Museum M en Barbóék heten u van harte welkom op de feestelijke lancering van Vredeskoers.

In Vredeskoers wekt Steven Bulté de beruchte ‘Ronde van de witte duif’ opnieuw tot leven. De meest prestigieuze wielerronde in het communistische Oostblok werd elk jaar in mei tussen Warschau, Berlijn en Praag gereden.

Bulté fietst de editie van 1967, in het spoor van de enige Belgische eindwinnaar van de Vredeskoers ooit: Marcel ‘de vredesduif’ Maes. Gepakt en gezakt, een moraal in het zenit maar met een deplorabele conditie, fietst Bulté recht doorheen de politieke geschiedenis van de 20ste en 21ste eeuw.

In Vredeskoers vertelt Steven Bulté op een luchtige toon de verhalen die de nauwe vervlechting tussen sport en politiek tijdens de Koude Oorlog illustreren.

– Waar?

M Leuven

Barbóék in M vind je in de grote benedenruimte van M, het Leuvense stedelijk museum in de verkeersvrije Leopold Vanderkelenstraat 28, tussen Bondgenotenlaan en Monseigneur Ladeuzeplein.

Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

– Wanneer?

20 april om 20 uur

Overzicht Agenda