Steven Bulté

Vredeskoers

De Ronde van de witte duif

27,50

Beschikbaar vanaf april 2023
Koop dit item en ontvang 27 Punten - met een waarde van 0,68
x

‘De Ronde van Frankrijk achter het IJzeren Gordijn.’ Een koers voor coureurs van graniet en staal. Miljoenen televisiekijkers, honderdduizenden mensen langs de kant, in sportpalasten en wielerbanen. Renners uit alle windstreken aan de start. Alles voor één ideaal: vrede tussen alle volkeren.

In Vredeskoers wekt Steven Bulté de beruchte ‘Ronde van de witte duif’ opnieuw tot leven. De meest prestigieuze wielerronde in het communistische Oostblok werd elk jaar in mei tussen Warschau, Berlijn en Praag gereden. Bulté fietst de editie van 1967, in het spoor van de enige Belgische eindwinnaar van de Vredeskoers ooit: Marcel ‘de vredesduif’ Maes.

Gepakt en gezakt, een moraal in het zenit maar met een deplorabele conditie, fietst Bulté recht doorheen de politieke geschiedenis van de 20ste en 21ste eeuw. In Vredeskoers vertelt Steven Bulté op een luchtige toon de verhalen die de nauwe vervlechting tussen sport en politiek tijdens de Koude Oorlog illustreren.

ISBN: 9789464369892 Categorie: Tags: , , , Verschijningsdatum: April 2023Aantal pagina's: 288p

Steven Bulté

Steven Bulté (1983) is politicoloog en econoom (KU Leuven). Professioneel volgde hij als onderzoeker en adviseur het Vlaamse en Europese arbeidsmarkt- en economische beleid op de voet. Hij is gepassioneerd door wielrennen, geschiedenis en muziek.
Meer over Steven Bulté

In een fascinerend reisverhaal door ruimte en tijd wekt Steven Bulté de Vredeskoers weer tot leven. Een mustread voor wie van koers, nostalgie en maatschappelijke geschiedenis houdt. — Michel Wuyts, wielerjournalist

Een fascinerend verhaal over een lang vergeten koers van achter het IJzeren Gordijn, prachtig verteld, heerlijk geschreven. — Hendrik Vos, UGent