• vr 24 mrt | 20u
  • galerij Answer to a Wall (Leuven)
Meer info Overzicht Agenda

Voorstelling ‘Tijdgeest’ van Rik Torfs in Leuven

Als hoogleraar, voormalig rector aan de KU Leuven, oud-senator en mediafiguur is de heer Rik Torfs een bekend figuur in België. Hij laat zich niet inperken door conventionele denkbeelden of heersende meningen en staat bekend als een scherpe maatschappijcriticus, met een goed gevoel voor humor. Naast Torfs wijze en speelse bijdragen op Twitter deelt hij zijn visie als spreker en auteur van verschillende boeken, met als meest recente werk: Tijdgeest: een perspectief op mens en tijd.

In Tijdgeest beschrijft Rik Torfs de speerpunten, vooroordelen en taboes van ons hedendaagse levensgevoel. Hij bestudeert hoe ze doordringen in alle grote thema’s van het moderne leven, zoals de vrijheid van meningsuiting en haar grenzen, de nieuwe invulling van de zeven hoofdzonden, het geloof in de wetenschap, de angst voor het ongrijpbare en de kracht van het slachtofferschap.

Tijdens deze boekvoorstelling zal Rik Torfs de inhoud van zijn nieuwe boek toelichten. Het is een waar genoegen hem te mogen ontvangen in onze galerij.

Naast een ontmoeting met Rik Torfs zullen ook onze artiesten aanwezig zijn. U zal dus kunnen genieten van boeiende gesprekken, mooie kunst en een glaasje bubbels.

We verwelkomen u graag op vrijdagavond 24 maart vanaf 18u30 om mee te genieten van een sfeervolle avond in onze galerij Answer to a Wall in Leuven! De boekvoorstelling zal plaatsvinden om 20u.

Answer to a Wall

Jan Stasstraat 2

3000 Leuven

Overzicht Agenda