Rik Torfs

Tijdgeest

Een perspectief op mens en tijd

23,23

x

‘Dat is toch niet meer van deze tijd!’ We horen het vaak. Maar wat betekent het nu precies? Hoe kunnen we de tijd waarin we leven beter begrijpen? Laten we een stapje achteruit zetten en de foto waarop we met een aarzelende glimlach staan afgebeeld, scherper bekijken.

In Tijdgeest beschrijft Rik Torfs de speerpunten, vooroordelen en taboes van ons hedendaagse levensgevoel. Hij bestudeert hoe ze doordringen in alle grote thema’s van het moderne leven, zoals de vrijheid van meningsuiting en haar grenzen, de nieuwe invulling van de zeven hoofdzonden, het geloof in de wetenschap, de angst voor het ongrijpbare en de kracht van het slachtofferschap.

Toch is Tijdgeest een optimistisch boek. Torfs geeft aan hoe we, zonder euforie of weemoed, complexloos kunnen leven in de tijd die de onze is. Wie weet slagen we erin hem mooier, ruimer en vrijer te maken. En daardoor zelf gelukkiger te worden.

ISBN: 9789464369885 Categorie: Tags: , , , Verschijningsdatum: 30 januari 2023Aantal pagina's: 200p

Rik Torfs

Rik Torfs (1956) is hoogleraar kerkelijk recht en schrijver. Hij publiceerde een twintigtal boeken, waaronder een roman, en hield lezingen in veertig landen op vijf continenten. Hij was rector van de KU Leuven en senator.
Meer over Rik Torfs

Tijdgeest van Rik Torfs is vintage Rik: doordacht, diepzinnig en toch speels en schalks. Maar laat dit alles u niet tegenhouden het boek te lezen! — Anke Buckinx, radiofenomeen Joe

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Podcast

In de media

Humanistisch Verbond 18/3/23
Pal Cast 27/2/23
Van der Elst 23/2/23
PalNWS 23/2/23
Humanistisch Verbond 9/2/23
Doorbraak 4/3/23
RTV 3/2/23
Trends 3/2/23
Knack 1/2/23