• zo 23 jun | 16u30
  • Begijnhofkerk Brugge
meer info Overzicht Agenda

Bart Stouten interviewt Gerard Bodifee over zijn nieuwste boek ‘Oorlog. Hoelang nog?’

Op zondag 23 juni, in de BEGIJNHOFKERK te BRUGGE, werelderfgoed van de UNESCO, speelt de INTERNATIONAAL GERENOMMEERDE LUCIA SWARTS, in de sporen van PABLO CASALS & ROSTROPOVITCH: VIOLONCELLO VOOR VREDE. Het concert wordt opgenomen en naderhand uitgezonden door de NEDERLANDSE CONCERTZENDER.

LUCIA SWARTS, voormalig leerling van ANNER BIJLSMA, ‘EERSTE CELLIST’ van de wereldbekende NEDERLANDSE BACHVERENIGING, voert u op onweerstaanbare wijze mee in de ritmische, dansante en pure schoonheid van DRIE ICONISCHE CELLO SUITES van BACH. Deze worden telkens voorafgegaan door een meesterlijk RICERCAR van GABRIELLI (ca. 1651 — 1690), die als eerste polyfone solostukken voor cello componeerde. JA, VREDE volgt uit het SAMENSPEL van VERSCHEIDENHEID en MEERSTEMMIGHEID! Lucia’s uitvoering van Bachs eerste Cello Suite voor ALL OF BACH telt inmiddels 3,3 MILJOEN VIEWS en 55 000 LIKES!
MAAR, MÉÉR NOG! Om 16u30 interviewt BART STOUTEN, gekend en erg geliefd van zijn tijd bij KLARA, gedurende een half uur, niemand minder dan GERARD BODIFEE over zijn PAS VERSCHENEN BOEK ‘OORLOG: HOELANG NOG’ (2024, Ertsberg). ONTHULLEND! Over de waanzin van oorlog, over hoe de roep naar vrede kan versterkt worden, en HOE U DAAR EEN ROL IN KAN SPELEN!

GERARD BODIFEE is een BEKEND en GEWAARDEERD ASTROFYSICUS, FILOSOOF, essayist en columnist, AUTEUR van een twintigtal boeken over onderwerpen die aan wetenschap, filosofie en religie raken. Moge zijn boek en onze vredeswensen, het STARTSCHOT zijn voor VREDE!

Ter afsluiting volgt een MEET-AND-GREETS waarbij ook Gerard Bodifees nieuwste boek te verkrijgen is, naast CD’s van Lucia Swarts en een selectief aanbod van Bart Stoutens bundels. Langer nagenieten kan tijdens de MEET-AND-EAT* in aanwezigheid van Gerard Bodifee & Bart Stouten. (Reserveer a.u.b. vóór 17/06 per mail naar earlymusic@passionbeyondbach.com)

*Alle consumpties (drank of/en maaltijd) zijn voor eigen rekening.
De Begijnhofkerk Sint Elisabeth is ook goed toegankelijk voor mensen die moeilijker te been zijn, met brede toegangsdeuren. Het is mogelijk om iemand voor de deur te laten uitstappen.

Reserveer zeker tijdig uw tickets (beperkt aantal plaatsen in de Begijnhofkerk).
€25 CONCERT in VVK (€30 aan de kassa op 23 juni)
€32 STEUNKAART CONCERT (plaats vooraan op naam)

meer info


Overzicht Agenda