• di 12 dec | 20u15
  • bibliotheek Westerlo
Meer info Overzicht Agenda

‘Verbeterd recept’ met Eva Kestemont

Natuurlijk weet je al dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Toch eet je het vermoedelijk veel vaker dan je denkt (ja, ook dat gezond ogend potje humus is ultrabewerkt), en dat kan een probleem worden.  

Wetenschappelijk onderzoek linkt ultrabewerkt eten en drinken immers steeds overtuigender aan allerlei ernstige gezondheidsproblemen, van hart- en vaatziekten tot mentale stoornissen. 

Journalist Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst? 

Eva Kestemont bundelde alles in het boek Verbeterd Recept en komt hierover vertellen in de bib.

Basistarief : € 5
UiTpas met kansentarief : € 1

Eva Kestemont portretfoto

Locatie

Bibliotheek Westerlo
Kasteelpark 5
2260 Westerlo

Wanneer

Op Dinsdag 12 december 2023 van 20:15 tot 21:45

Organisatie

Bibliotheek Westerlo

Contact

bibliotheek@westerlo.be
014 54 94 62

Bestel het boek alvast hier!

Overzicht Agenda