Eva Kestemont

Verbeterd recept

Waarom je te veel ultrabewerkt voedsel eet en hoe dat anders kan

27,50

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Natuurlijk weet je al dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Toch eet je het vermoedelijk veel vaker dan je denkt (ja, ook dat gezond ogend potje humus is ultrabewerkt), en dat kan een probleem worden. Wetenschappelijk onderzoek linkt ultrabewerkt eten en drinken immers steeds overtuigender aan allerlei ernstige gezondheidsproblemen, van hart- en vaatziekten tot mentale stoornissen.

Journalist Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst?

Verbeterd recept is een optimistisch boek met toegankelijke infographics en eenvoudige recepten voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet.

ISBN: 9789464750119 Categorie: Tags: , , , , , Verschijningsdatum: 16 september 2023Aantal pagina's: 168p
Eva Kestemont portretfoto

Eva Kestemont

Eva Kestemont (1990) schrijft over eten. Dat is helaas niet altijd even smakelijk, want op het lange traject van veld tot bord duiken heel wat obstakels op. Ze leerde de knepen van het vak bij Knack Weekend en ziet in bijna elk nieuwsitem een goed voedselverhaal.
Meer over Eva Kestemont

De groep mensen die gezonder wil eten wordt steeds groter. Maar hoe zeker zijn we dat onze voeding natuurlijk, gezond en onbewerkt is? Eva deed het werk voor ons en dook als een volwaardige speurder in de wereld van de voedselbewerkingen en industrie-processen. Ze stelde de juiste vragen, zocht en kreeg de juiste antwoorden. Dit boek maakt ons allen wijzer! — Dr. Servaas Bingé, arts en auteur

Podcast

In de media

Onze Streek 4/3/24
Libelle 17/2/24
Trouw 5/1/24
Knack 17/12/23
Knack 19/11/23
Le Vif 7/10/23
I love eco 5/10/23
Knack 30/9/23
June 28/9/23
Tros 18/9/23
De Morgen 14/9/23
HLN 14/9/23
Knack 13/9/23