• wo 13 dec | 20u
  • Tolhuistuin Amsterdam
Reserveer je plek Overzicht Agenda

‘Staat van vertrouwen’: een gesprek met Kristof Calvo over democratische vernieuwing en politieke samenwerking

Dromen over grote maatschappelijke verandering heeft alleen zin als de politiek zich vernieuwt, inhoudelijk én organisatorisch. Politiek van het kleine verschil en spektakeldemocratie zijn de stokken in de wielen van verandering. Op woensdagavond 13 december komt auteur Kristof Calvo naar Amsterdam voor een gespreksavond over de noodzaak van politieke vernieuwing en samenwerking. Hoe komen we daar?

Aan de hand van het boek Staat van vertrouwen proberen we een antwoord te vinden op die vraag. De meeste mensen deugen, maar de spelregels niet, vindt Calvo. Dit is een boek over het wantrouwen van politici in burgers en het dominante negatieve mensbeeld. In zijn zoektocht naar een andere politiek pleit Calvo voor democratische vernieuwing, waarbij hij de combinatie maakt van het beste van Nederland en België. Een grote inspiratiebron is D66-oprichter Hans van Mierlo. Ook heeft Calvo een bijzondere band met Nederland door zijn periode als fellow bij het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks.

Naast Kristof Calvo zullen ook hoogleraar Sarah de Lange en de directeuren van de wetenschappelijke bureaus van D66 en GroenLinks, Dr. Afke Groen en Dr. Noortje Thijsen, deze avond spreken. De avond wordt georganiseerd door de Mr. Hans van Mierlo Stichting en het het Wetenschappelijk Bureau GroenLinks.

Wanneer: woensdag 13 december
Tijd: 20:00
Locatie: Tolhuistuin Amsterdam (IJpromenade 2)
Toegang: gratis

Overzicht Agenda