• za 21 jan | 20u
  • De Corridor (Wetteren)
Reserveer hier jouw plaats Overzicht Agenda

Rudolf Hecke & Yassin Joris – Passie

Rudolf is een begenadigd verteller, sinds 2012 trekt hij Vlaanderen en Nederland rond met lezingen over zijn boeken.

In zijn nieuwe lezing ‘Passie, het verschil tussen leven en bestaan’ vertelt hij hoe passie geeft en neemt. Vertrekkend van zijn eigen ervaring, openhartig en zonder genade, confronterend en ongetwijfeld herkenbaar bouwt hij op met verklaringen van bekende passionele mensen die hij sprak voor zijn boek en besluit met een interactief moment met het publiek. Want passie, daar hebben we allemaal wat over te vertellen, toch?

Een lezing zonder schilden.

De vertelling wordt opgelucht met eigen songs van Rudolf gebracht door hemzelf en zanger/gitarist Yassin Joris die regelmatig als gast optreedt met zijn zus Naïma Joris en net zoals zij over een hemels stemgeluid beschikt.

Passie kan je niet kopen, is niet omkoopbaar maar heeft wel een prijs. Dat concludeert Rudolf Hecke na vijf jaar gesprekken met gedreven mensen. Mensen die op het eerste gezicht weinig op elkaar lijken, maar er is iets dat hen bindt: passie. Sam Dillemans, Bart Van Loo, Louis Tobback, Hilde Van Mieghem, Cathérine De Bolle, Johan Bonny, Fernand Huts, Jef Vermassen, Serine Ayari, Peter Goossens, Paul Michiels, Delfine Persoon, Omar Souidi, de betreurde Dixie Dansercoer… het zijn slechts enkele namen.

Hecke confronteert uitspraken met elkaar, gaat op zoek naar gelijkenissen, aanvullingen en tegenspraak. Zo ontketent hij een unieke dialoog die het verschil tussen leven en bestaan belicht. Een dialoog die resulteert in verrassende, controversiële en inspirerende uitspraken. Hecke versnijdt de gesprekken met chirurgische precisie, deelt zijn opmerkingen en conclusies met de lezer en komt zo tot een filering van het fenomeen passie.

Passie is een strijdvaardig boek. Het klimt op de barricaden tegen ledigheid, de fake cultuur van het ‘genieten’, het dragen van oogkleppen. Een boek dat goesting geeft, voor iedereen. Want passie is immuun voor leeftijd en agenda’s, passie is altijd actualiteit en prioriteit.

Vvk:12 euro – adk: 15 euro

Begin om 20u – deuren open om 19u30

Overzicht Agenda