• za 18 mrt | 17u
  • Hotel Corsendonck (Kasterlee)
Meer info Overzicht Agenda

Prijs voor de Vrijheid 2023: Rik Torfs

Denktank Libera! kent de Prijs voor de Vrijheid 2023 toe aan prof. em. Rik Torfs. De laudatio zal op 18 maart uitgesproken worden door Luckas Vander Taelen.

De Prijs voor de Vrijheid gaat dit jaar naar Rik Torfs, kerkjurist en voormalig rector van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL). Denktank Libera! rijkt de prijs jaarlijks uit aan “een persoon die in zijn leven en werk het klassiek liberalisme en de waarden van een vrije samenleving uitgedragen heeft”.

Torfs krijgt de titel omdat hij in elk van zijn vele functies, van hoogleraar tot auteur, “zijn stempel op dat domein en op de samenleving wist te drukken”. Daarnaast wist hij zich volgens Libera! te ontpoppen tot “het enfant terrible van Twitter”.

“Rik Torfs verdient de Prijs voor de Vrijheid omdat hij in tijden van ‘woke’ onvervaard, zonder schaamte of reservaties, blijft opkomen voor onze westerse waarden”, zegt Libera!-voorzitter Vincent De Roeck in een persbericht.

Voor Ertsberg schreef Torfs Tijdgeest. Een perspectief op mens en tijd.

De uitreiking van de Prijs voor de Vrijheid vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 maart 2023 in hotel Corsendonk Hooge Heyde te Kasterlee. Luckas Vander Taelen zal dan de laudatio uitspreken.

Perscontact

Vincent De Roeck – EMAIL: denktank.libera@gmail.com

Meer info vindt u hier.

Overzicht Agenda