• di 11 okt | 20 uur
  • bibliotheek Maaseik
Inschrijven (gratis) Overzicht Agenda

Passie – Lezing door Rudolf Hecke

Schrijver/muzikant Rudolf Hecke brengt zijn nieuwste boek ‘Passie‘ naar Maaseik. Het belooft een openhartige, rakende en interactieve avond te worden.

Rudolf Hecke is een begenadigd verteller, sinds 2012 trekt hij Vlaanderen en Nederland rond met lezingen over zijn boeken.

In zijn nieuwe lezing ‘Passie, het verschil tussen leven en bestaan’ vertelt hij hoe passie geeft en neemt. Vertrekkend van zijn eigen ervaring bouwt hij op met verklaringen van bekende mensen die hij sprak voor zijn boek en besluit met een interactief moment met het publiek. Want passie, daar hebben we allemaal wat over te vertellen, toch? Een lezing zonder schilden, openhartig en eerlijk, herkenbaar, strijdvaardig en ontroerend.

Passie kan je niet kopen, is niet omkoopbaar maar heeft wel een prijs. Dat concludeert Rudolf Hecke na vijf jaar gesprekken met gedreven mensen. Mensen die op het eerste gezicht weinig op elkaar lijken, maar er is iets dat hen bindt: passie. Sam Dillemans, Bart Van Loo, Louis Tobback, Hilde Van Mieghem, Cathérine De Bolle, Johan Bonny, Fernand Huts, Jef Vermassen, Serine Ayari, Peter Goossens, Paul Michiels, Delfine Persoon, Omar Souidi, de betreurde Dixie Dansercoer… het zijn slechts enkele namen.

Hecke confronteert uitspraken met elkaar, gaat op zoek naar gelijkenissen, aanvullingen en tegenspraak. Zo ontketent hij een unieke dialoog die het verschil tussen leven en bestaan belicht. Een dialoog die resulteert in verrassende, controversiële en inspirerende uitspraken. Hecke versnijdt de gesprekken met chirurgische precisie, deelt zijn opmerkingen en conclusies met de lezer en komt zo tot een filering van het fenomeen passie.

Passie is een strijdvaardig boek. Het klimt op de barricaden tegen ledigheid, de fake cultuur van het ‘genieten’, het dragen van oogkleppen. Een boek dat goesting geeft, voor iedereen. Want passie is immuun voor leeftijd en agenda’s, passie is altijd actualiteit en prioriteit.

Wil je deze lezing bijwonen? Schrijf je dan gratis in via 089 564 074 of bibliotheek@maaseik.be.

Gesubsidieerd door Literatuur Vlaanderen.

Wanneer di 11 oktober 2022 van 20:00 tot 21:45

Waar bibliotheek – hoofdfiliaal Maaseik, Bleumerstraat 68 3680 Maaseik

Prijs Gratis

tel: 089 564 074
e-mail: bibliotheek@maaseik.be

Overzicht Agenda