• zo 7 mei | 14u30
  • Barbóék in M(useum), Leuven
Uitverkocht Overzicht Agenda

‘Mitford’: Cathérine Vandoorne interviewt auteur Flip Feyten

Ertsberg, Museum M en Barbóék heten u van harte welkom op de feestelijke lancering van Mitford van Flip Feyten.

Feyten werkte 40 jaar voor de VRT. Hij presenteerde het populaire Radio 1-programma ‘Feyten of Fillet’ en werkte voor de nieuwsdienst als journalist, commentator en eindredacteur voor het Journaal, Terzake, Panorama en De Zevende Dag. Samen met Harry De Paepe schreef hij Stiff Upper Lips.

Op zondag 7 mei om 14u30 interviewt radio 2-presentatrice Cathérine Vandoorne auteur Flip Feyten over zijn boek Mitford in M(useum), Leopold Vanderkelenstraat 28 in Leuven. (Parking Ladeuze is vlakbij, te bereiken aan het eind van de Blijde Inkomststraat).

Een nazi, een fasciste, een communiste, een hertogin, een plattelandsvrouwe en een schrijfster van bestsellers: Mitford vertelt het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van zes zussen uit een Britse adellijke familie ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Unity werd een persoonlijke vriendin van Hitler. Diana verliet de schatrijke Bryan Guinness – van de bekende bierbrouwerij – voor de Britse fascistenleider Oswald Mosley en belandde in de gevangenis. Decca liep thuis weg om deel te nemen aan de Spaanse Burgeroorlog. Debo trouwde met de hertog van Devonshire en werd familie van de latere Amerikaanse president John F. Kennedy. Nancy had jarenlang een relatie met de rechterhand van Charles de Gaulle, en werd beroemd als bestsellerauteur van romans en historische biografieën die nog altijd worden herdrukt.

De Mitford-zussen kenden alle beroemdheden van hun tijd persoonlijk en waren bovendien naaste familie van oorlogspremier Winston Churchill. Hun ouders, baron en barones Redesdale, waren al even excentriek en spraakmakend. Flip Feyten schetst een uniek tijdsbeeld door het oog van zes fascinerende, intelligente, geestige en zelfbewuste vrouwen.

Wanneer?

7 mei om 14u30

Waar?

Barbóék in M vind je in de grote benedenruimte van M, het Leuvense stedelijk museum in de verkeersvrije Leopold Vanderkelenstraat 28, tussen Bondgenotenlaan en Monseigneur Ladeuzeplein. De winkel en koffiebar zijn vanzelfsprekend ook vrij toegankelijk zonder museumticket.

 Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven

Gratis inkom, maar graag inschrijven via de link.

Overzicht Agenda