Aanbieding!
Flip Feyten

Mitford

Zes zussen, twee oorlogen, één roemruchte familie

Oorspronkelijke prijs was: €27,50.Huidige prijs is: €27,50. 17,88

35% korting op dit boek
Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Een nazi, een fasciste, een communiste, een hertogin, een plattelandsvrouwe en een schrijfster van bestsellers: Mitford vertelt het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van zes zussen uit een Britse adellijke familie ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Unity werd een persoonlijke vriendin van Hitler. Diana verliet de schatrijke Bryan Guinness – van de bekende bierbrouwerij – voor de Britse fascistenleider Oswald Mosley en belandde in de gevangenis. Decca liep thuis weg om deel te nemen aan de Spaanse Burgeroorlog. Debo trouwde met de hertog van Devonshire en werd familie van de latere Amerikaanse president John F. Kennedy. Nancy had jarenlang een relatie met de rechterhand van Charles de Gaulle, en werd beroemd als bestsellerauteur van romans en historische biografieën die nog altijd worden herdrukt.

De Mitford-zussen kenden alle beroemdheden van hun tijd persoonlijk en waren bovendien naaste familie van oorlogspremier Winston Churchill. Hun ouders, baron en barones Redesdale, waren al even excentriek en spraakmakend. Flip Feyten schetst een uniek tijdsbeeld door het oog van zes fascinerende, intelligente, geestige en zelfbewuste vrouwen.

ISBN: 9789464750065 Categorieën: , Tags: , , , Verschijningsdatum: mei 2023Aantal pagina's: 288p
Flip Feyten portretfoto

Flip Feyten

Flip Feyten (1957) werkte 40 jaar voor de VRT. Hij presenteerde het populaire Radio 1-programma ‘Feyten of Fillet’ en werkte voor de nieuwsdienst als journalist, commentator en eindredacteur voor het Journaal, Terzake, Panorama en De Zevende Dag. Samen met Harry De Paepe schreef hij Stiff Upper Lips. Waarom de Engelsen zo Engels zijn.
Meer over Flip Feyten

Het verhaal van de Mitford-familie is te waanzinnig om fictie te zijn. Dat betekent maar een ding: het zijn Engelsen. Er is niemand meer geschikt dan Flip Feyten om de Mitford Saga op een duidelijke en guitige manier uit de doeken te doen. — Harry De Paepe, anglofiel auteur

In de media

HBVL 29/12/23
De Morgen 16/12/23
De Standaard 16/12/23
Alles over boeken schrijven 14/8/23
Elegance 10/7/23
Contentimento 31/5/23
HBVL 15/5/23
Nieuwsblad 8/5/23
VRT 5/5/23
NPO 1 5/5/23