• ma 24 apr | 19u30
  • Lumière Cinema (Maastricht)
Reserveer hier jouw plaats Overzicht Agenda

Lezing Karel Deburchgrave: Shakespeare in scène gezet

Lezing van Shakespearekenner Karel Deburchgrave over de befaamde Britse toneelschrijver, wiens persoon en werk hij in zijn nieuwe boek door de lens van de filmhistorie bekijkt.


PROGRAMMA
19:15 Deuren open
19:30 Start lezing
21:30 Einde lezing

Na afloop is er de mogelijkheid om een exemplaar van het boek te kopen en te laten signeren.

SHAKESPEARE IN SCENE GEZET, zo heet het nieuwe boek van filmdocent en –recensent Karel Deburchgrave. Hierin probeert hij de vele mysteries die Shakespeare omringen te beantwoorden met behulp van de filmhistorie, en dus de talloze verfilmingen van zijn werk. Was Shakespeare wel wie we denken? Of ging er iemand anders schuil achter de man uit Stratford? Van ANONYMOUS tot SHAKESPEARE IN LOVE, wie was de man achter de muze? Wie speelde de beste Hamlet: Laurence Olivier, Sarah Bernhardt of toch Kenneth Brannagh? Is MACBETH – excuus: The Scottish Play – écht vervloekt? En was Shakespeare queer? Waarin geloofde hij en wat was zijn politieke overtuiging?

Op bekende enigmatische wijze, en met veel filmfragmenten, leidt de lezing van Karel langs de ontelbare vragen, mysteries en anekdotes die verbonden zijn met het grootste Engelse exportproduct aller tijden.

Overzicht Agenda