• di 5 dec | 20u
  • De Groene Waterman (Antwerpen)
uitgesteld naar latere datum Overzicht Agenda

Kristof Calvo on tour: ‘Staat van vertrouwen’ in Antwerpen

Staat van vertrouwen is het nieuwe boek van Kristof Calvo. Het boek wordt voorgesteld dinsdag 5 december om 20u in boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen..

Journalist en radiomaker Pat Donnez leidt de avond in goede banen. De auteur gaat in gesprek met prominente gasten: auteur en coördinator van Oikos Denktank Dirk Holemans en voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad / Knack-columnist Amir Bachrouri.

Het aantal plaatsen is beperkt dus is het raadzaam om tijdig in te schrijven.

Over het boek

De meeste mensen deugen, maar de spelregels niet, vindt Kristof Calvo. Onze belangrijkste instellingen zijn kweekvijvers van wantrouwen. Na 15 jaar in de Wetstraat is Calvo’s oordeel hard: dit politieke systeem is moe en versleten.

Verandering is alleen mogelijk als we afscheid nemen van de spektakelparticratie. Deze tijd smeekt om een progressieve volkspartij, die mensen en ideeën met elkaar verbindt.

De Mechelaar zoekt, twijfelt en reflecteert. Hij laat zich inspireren door generatiegenoten als Rutger Bregman en Alicja Gescinska, maar evengoed door Hans van Mierlo en Rocco Granata. Hun verhalen smelten samen met Calvo’s persoonlijke zoektocht tot vergezichten voor een andere politiek.

Kristof Calvo (1987) is federaal volksvertegenwoordiger. In 2010 was hij het jongste verkozen parlementslid ooit in België. Van 2014 tot 2021 was hij fractieleider in de Kamer voor Ecolo-Groen. In zijn thuisstad Mechelen is hij een voortrekker van de stadslijst van liberalen, groenen en onafhankelijken. Hij is er sinds 2013 gemeenteraadslid en ook titelvoerend eerste schepen. Eerder schreef hij F*ck de zijlijn (2015) en Leve Politiek (2018). In 2021 en 2022 was hij verbonden aan het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks, de Nederlandse groenen.

PRAKTISCH:

Wanneer? 5 december 20u

Waar?

De Groene Waterman
Wolstraat 7
2000 Antwerpen

Overzicht Agenda