• di 8 nov | 20.00 uur
  • CC Stroming - Dorp 101 - 9290 Berlare
Reserveer hier jouw plaats Overzicht Agenda

Een spookachtige avond met Ertsberg: ‘Haunted’

De helft van de mensen die je in Londen ziet rondlopen, zijn geesten. Belachelijk? Niet volgens de Britten. Het Verenigd Koninkrijk is het spokeneiland bij uitstek en de verschijningen jagen sommige Britten de stuipen op het lijf. Zanger Sting verkocht zijn huis in Noord-Londen omwille van de spoken en zelfs de Queen liet geesten uitdrijven op haar landgoed in Norfolk. Anderen koesteren hun huisspook dan weer en hebben er een bijzondere band mee. Sinds 1865 bestaat er zelfs een echte Ghost Club die maandelijks bijeenkomt.

Harry De Paepe en Erik De keersmaecker vertellen over grijze dames, klopgeesten en spoken op vier voeten. Haunted biedt niet alleen een andere blik op de rijke Britse geschiedenis, het schetst een apart en onlosmakelijk aspect van de Britse cultuur. Meer Britten geloven namelijk in spoken dan in God.

Flip Feyten gaat in gesprek met de auteurs. Feyten werkt al 36 jaar voor de VRT als journalist. Hij was 12 jaar eindredacteur van De Zevende Dag, presenteerde het Radio 1-programma Feyten of Fillet en is nu verslaggever Cultuur voor VRT Nieuws. Zijn grote voorliefde voor het Verenigd Koninkrijk legde hij vast in het boek Stiff Upper Lips – Waarom de Engelsen zo Engels zijn, dat hij samen met coauteur Harry De Paepe schreef.

Wanneer? 8 november 2022 om 20.00uur

Waar? CC Stroming – Dorp 101 – 9290 Berlare

Overzicht Agenda