• wo 22 nov | 20u
  • Wetteren
Reserveer hier jouw plaats Overzicht Agenda

Book launch ‘In het hoofd van de leider’ van Bart Buyst

Ertsberg nodigt u van harte uit op de boeklancering van In het hoofd van de leider. Achter de coulissen van het managementtheater:

Wanneer? 22 november om 20u

Waar? House & Garden in Wetteren

Programma:

  • inleiding: prof. dr. Peter Vlerick (UGent)
  • panelgesprek met auteur Bart Buyst, Lou Van Beirendonck (CEO Quintessence Consulting en Professor aan de Antwerp Management School) en Anouk Lagae (CEO van Accent Jobs)
  • moderator: Flip Feyten
  • receptie & signeersessie

In het hoofd van de leider is een boek over de psychologie van leiderschap. Bart Buyst ontleedt de aspecten van leiderschap waarover zelden gesproken wordt als het over leiders en hun functioneren gaat. Hij neemt geen blad voor de mond over wat er zich in de hoofden van leiders en achter de coulissen van het dagelijkse managementtheater afspeelt.

Het gedrag van de leider wordt grondig tegen het licht geplaatst. De psychologie van leiderschap is een complex kluwen, een schier onontwarbare gordiaanse knoop. De auteur rafelt de essentiële elementen van leiderschapsgedrag uiteen en gaat diep in op wat sterke leiders succesvol maakt. Ook wat leiders overal ter wereld disfunctioneel of net heel effectief maakt en welke psychologische mechanismen hen daartoe aanzetten, wordt haarfijn beschreven.

Dit boeiend werk over leiderschap zet de lezer aan tot een diepe zelfreflectie over het eigen denken en gedrag. Bewustzijn over het eigen functioneren is het vertrekpunt van persoonlijke groei. Want ook leiders zijn voortdurend op hun groeipad en kunnen hierbij steeds wat hulp gebruiken. Buyst houdt de leider een spiegel voor en confronteert hen met de impact die hun denken en gedrag hebben op hun eigen resultaten en die van anderen. Geschreven door een auteur met dertig jaar praktijkervaring in leiderschapsontwikkeling.

Overzicht Agenda