Bart Buyst

In het hoofd van de leider

Achter de coulissen van het managementtheater

29,50

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

In het hoofd van de leider is een boek over de psychologie van leiderschap. Bart Buyst ontleedt de aspecten van leiderschap waarover zelden gesproken wordt als het over leiders en hun functioneren gaat. Hij neemt geen blad voor de mond over wat er zich in de hoofden van leiders en achter de coulissen van het dagelijkse managementtheater afspeelt.

Het gedrag van de leider wordt grondig tegen het licht geplaatst. De psychologie van leiderschap is een complex kluwen, een schier onontwarbare gordiaanse knoop. De auteur rafelt de essentiële elementen van leiderschapsgedrag uiteen en gaat diep in op wat sterke leiders succesvol maakt. Ook wat leiders overal ter wereld disfunctioneel of net heel effectief maakt en welke psychologische mechanismen hen daartoe aanzetten, wordt haarfijn beschreven.

Dit boeiend werk over leiderschap zet de lezer aan tot een diepe zelfreflectie over het eigen denken en gedrag. Bewustzijn over het eigen functioneren is het vertrekpunt van persoonlijke groei. Want ook leiders zijn voortdurend op hun groeipad en kunnen hierbij steeds wat hulp gebruiken. Buyst houdt de leider een spiegel voor en confronteert hen met de impact die hun denken en gedrag hebben op hun eigen resultaten en die van anderen. Geschreven door een auteur met dertig jaar praktijkervaring in leiderschapsontwikkeling.

ISBN: 9789464750393 Categorie: Tags: , , , Verschijningsdatum: 31 oktober 2023Aantal pagina's: 312p

Bart Buyst

Bart Buyst is Arbeids- en Organisatiepsycholoog en werkt zijn hele carrière al in leiderschapsfuncties binnen het domein van Human Resources. Tijdens zijn uitgebreide internationale carrière heeft hij met heel diverse leiders gewerkt. Door zijn ervaringen op het c-level binnen grote multinationale ondernemingen heeft hij een unieke inkijk gekregen in wat er zich binnen directiekamers afspeelt. Zijn grote interesse in leiderschapsgedrag en -ontwikkeling, heeft hem ertoe aangezet om zijn scherpe observaties en inzichten zorgvuldig op te tekenen, wat uiteindelijk is uitgemond in een uitgebreid werk over de psychologie van leiderschap. Bart is daarnaast een gepassioneerd lange-afstandloper en nam deel aan tal van (ultra)marathonwedstrijden in diverse landen. Een gezonde geest in een gezond lichaam, is zijn levensmotto.
Meer over Bart Buyst

In de media

Rotary 23/1/24
De Morgen 18/11/23