- za 23 mrt | 19u30
- Vlaams Huis, Vilvoorde
Boekvoorstelling ‘Zoeken naar vrijheid’ met Assita Kanko en Rik Torfs
Uitgeverij Ertsberg en Assita Kanko nodigen u van harte uit op de boekvoorstelling Zoeken naar vrijheid. Waarom ik niet zwijg:
- Wanneer? 23 maart 2024 om 19u30
- Waar? Vlaams Huis, Grote Markt 35, 1800 Vilvoorde
- Op zaterdag 23 maart om 19.30 uur nodigen we iedereen uit voor de boekvoorstelling van kandidaat-burgemeester en Europees Parlementslid Assita Kanko. Samen met Rik Torfs zal Assita Kanko haar boek ‘Zoeken naar vrijheid’ uitgebreid voorstellen. Nadien is er tijd om gezellig bij te praten met de panelleden en kan het boek ook ter plaatse aangekocht worden.
Jihadistische ideeën veroveren onze scholen. Kritische stemmen verstommen. Het Europa waarin we leven bloedt, beeft en verstijft in het aangezicht van deze kwalijke evolutie.
In Zoeken naar vrijheid, een manifest dat tegelijk een autobiografie is, stelt Assita Kanko een harde diagnose. Assita leerde van haar grootmoeder wat het betekent om te moeten vechten voor ideeën. Daarom waakt zij op de achtergrond in dit manifest als stille inspiratiebron. Het levert een persoonlijk relaas en diepgaande analyse op van de belangrijkste problemen waar onze vrije samenleving vandaag de dag mee kampt. Racisme, antisemitisme en islamisme steken alsmaar hardnekkiger de kop op. Geopolitieke conflicten resoneren in onze buurten. De mislukte integratie en de collaboratie van links vormden de voedingsbodem voor dit extremisme.
In Zoeken naar vrijheid onderzoekt Kanko de meest prangende vraagstukken van onze tijd: vanwaar al die haat? Is Europa nog wel te redden? Hoe dan? Kan de integratie slagen ‘in tweede zit’? Indien wij het islamistisch totalitarisme en het wokisme niet verslaan, zullen zij ons ten gronde richten. Er is geen andere keuze. Daartoe moet een ideeënstrijd gevoerd worden. Zoeken naar vrijheid is een vurig pleidooi voor een terugkeer naar verlichting en universele waarden.
Assita Kanko (1980) is Vlaams lid van het Europees Parlement en columniste van De Telegraaf. Ze is geboren en getogen in Burkina Faso in een moslimgezin, maar groeide seculier op. Haar toevluchtsoord was en is nog steeds de literatuur. Ze strijdt in de eerste plaats voor veiligheid, vrouwenrechten en geslaagde integratie – en tégen terreur, radicale islam en misdaad.