Assita Kanko

Zoeken naar vrijheid

Waarom ik niet zwijg

22,50

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Jihadistische ideeën veroveren onze scholen. Kritische stemmen verstommen. Het Europa waarin we leven bloedt, beeft en verstijft in het aangezicht van deze kwalijke evolutie.

In Zoeken naar vrijheid, een manifest dat tegelijk een autobiografie is, stelt Assita Kanko een harde diagnose. Assita leerde van haar grootmoeder wat het betekent om te moeten vechten voor ideeën. Daarom waakt zij op de achtergrond in dit manifest als stille inspiratiebron. Het levert een persoonlijk relaas en diepgaande analyse op van de belangrijkste problemen waar onze vrije samenleving vandaag de dag mee kampt. Racisme, antisemitisme en islamisme steken alsmaar hardnekkiger de kop op. Geopolitieke conflicten resoneren in onze buurten. De mislukte integratie en de collaboratie van links vormden de voedingsbodem voor dit extremisme.

In Zoeken naar vrijheid onderzoekt Kanko de meest prangende vraagstukken van onze tijd: vanwaar al die haat? Is Europa nog wel te redden? Hoe dan? Kan de integratie slagen ‘in tweede zit’? Indien wij het islamistisch totalitarisme en het wokisme niet verslaan, zullen zij ons ten gronde richten. Er is geen andere keuze. Daartoe moet een ideeënstrijd gevoerd worden. Zoeken naar vrijheid is een vurig pleidooi voor een terugkeer naar verlichting en universele waarden.

ISBN: 9789464750744 Categorie: Tags: , , , , , Verschijningsdatum: 4 Maart 2024Aantal pagina's: 176p

Assita Kanko

Assita Kanko (1980) is Vlaams lid van het Europees Parlement en columniste van De Telegraaf. Ze is geboren en getogen in Burkina Faso in een moslimgezin, maar groeide seculier op. Haar toevluchtsoord was en is nog steeds de literatuur. Ze strijdt in de eerste plaats voor veiligheid, vrouwenrechten en geslaagde integratie – en tégen terreur, radicale islam en misdaad.
Meer over Assita Kanko

Scherp, soeverein en wars van politiek correct denken. Assita houdt de lezer een spiegel voor. Ze trekt mensen weg uit de reflex van de hokjesgeest. Soms confronterend en provocerend. Maar altijd to the point. — Paul Jansen, oud-hoofdredacteur De Telegraaf

Haat, onverdraagzaamheid, onderdrukking… hebben altijd al bestaan. We kennen ze onder vorm van racisme, antisemitisme, islamisme. Vandaag heten ze woke en antiracisme. Een levensloop als die van Assita Kanko rust je uit om er tegen te strijden, te zoeken naar vrijheid, in woord en daad. — prof. Mark Elchardus, auteur van Reset en Vrijheid/Veiligheid

In de media

Wynia's week 23/3/24
Palnws 20/3/24
De Telegraaf 8/3/24
HLN 4/3/24