• za 30 sep | 11u30
  • Barbóék in M (Leuven)
Reserveer uw plek Overzicht Agenda

Boekvoorstelling ‘Verbeterd recept’ van Eva Kestemont

Welkom op de boekvoorstelling van Verbeterd recept. Over de rol van ultrabewerkt voedsel in onze maatschappij!

Bestel het boek alvast hier!

Eva Kestemont portretfoto

Natuurlijk weet je al dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Toch eet je het vermoedelijk veel vaker dan je denkt (ja, ook dat gezond ogend potje humus is ultrabewerkt), en dat kan een probleem worden. Wetenschappelijk onderzoek linkt ultrabewerkt eten en drinken immers steeds overtuigender aan allerlei ernstige gezondheidsproblemen, van hart- en vaatziekten tot mentale stoornissen.

Journalist Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst?

Verbeterd recept is een optimistisch boek met toegankelijke infographics en eenvoudige recepten voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet.

Wanneer?

30 september om 11u30

Waar?

Barbóék in M vind je in de grote benedenruimte van M, het Leuvense stedelijk museum in de verkeersvrije Leopold Vanderkelenstraat 28, tussen Bondgenotenlaan en Monseigneur Ladeuzeplein | Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven


Programma:

Lotte Philipsen (journalist bij Knack) interviewt auteur Eva Kestemont

Overzicht Agenda