• za 28 okt | 14u
  • Standaard Boekhandel Kalmthout
Overzicht Agenda

Boekvoorstelling ‘Superheld. Puppy met een missie’met Kim Schoukens

‘Geeuw! Dat kleine grijze bolletje in die wriemelende hoop puppy’s, dat ben ik, hoi! Ik zie nog niets, maar ik ben druk bezig met ruiken, tasten, proeven.’

Zo begint het leven van Superheld Charlie. Van kleine puppy groeit Charlie op tot een assistentiehond die zijn baasje helpt waar kan, met kleine en praktische dingen. In zijn eerste twee levensjaren leert Charlie trekken, duwen, oprapen en loslaten, blaffen op commando en stil zijn wanneer nodig. Al die tijd brengt hij door bij zijn warme gastgezin waar hij niet alleen meer dan 30 commando’s leert, maar ook ruim de tijd krijgt om als puppy te spelen en de wereld te ontdekken.

Kim Schoukens portretfoto

Eens superheld, zal Charlie gekoppeld worden aan een persoon met een motorische beperking. De commando’s die hij in zijn opleiding leert zal hij kunnen gebruiken om zijn baasje in het dagelijkse leven bij te staan. Tijdens zijn training wordt het gastgezin bijgestaan door het team van Hachiko vzw, een opleidingscentrum voor assistentiehonden.

Auteur Kim Schoukens, actief als gastgezin voor hulphondenorganisatie Hachiko, vertelt over assistentiehond Charlie uit haar boek ‘Superheld’. E.T., de nieuwste puppy ten huize Schoukens, komt mee!

Overzicht Agenda