• wo 13 okt | 19u30
  • Royal Yacht Club België - RYCB, Thonetlaan 133, 2050 Antwerpen
Ja, ik wil graag een plaats reserveren Overzicht Agenda

Boekvoorstelling: Vijf minuten ambitie

Ertsberg en Peter De Keyzer nodigen u graag uit voor de boekvoorstelling van Vijf minuten ambitie: Pleidooien voor een beter werkend land. Peter gaat in gesprek met Ive Marx en Youssef Kobo in de Royal Yacht Club België (Thonetlaan 133, 2050 Antwerpen).

Dit land heeft geen nood aan vijf minuten politiek moed, wel aan vijf minuten ambitie. Tussen 2012 en 2021 schreef econoom Peter De Keyzer een tweewekelijkse column over de meest uiteenlopende onderwerpen voor zakenkrant De Tijd. Over migratie, onderwijs, internationale handel en ongelijkheid. Maar ook over subsidies, het beleid van de ECB, meritocratie en sociale media. Hij schreef de stukken eerst met de blik van hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis en vervolgens als ondernemer en mede-oprichter van strategisch communicatiebureau Growth Inc.

De stukken zijn vaak scherp, meestal kritisch, maar ze delen allemaal dezelfde rode draad. Stuk voor stuk zijn het pleidooien voor meer zelfredzaamheid, meer ondernemerschap, meer efficiëntie. Maar vooral: veel meer ambitie. Voor burgers, voor politiek, voor het land en voor Europa. Peter De Keyzer houdt dit land en zijn burgers een spiegel voor en voert hij een gepassioneerd pleidooi voor meer ambitie. Het beste uit die tweehonderd columns is nu samengebracht in Vijf minuten ambitie: pleidooien voor een beter werkend land.

Met een nawoord van Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het gemeenschapsonderwijs GO!

Overzicht Agenda