• do 28 okt | 19.30
  • Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, 2000 Antwerpen
Ja, ik wil graag een plaats reserveren Overzicht Agenda

Boekvoorstelling: En nu is het oorlog (wijziging locatie)

OPGELET: LOCATIE GEWIJZIGD!

Ertsberg en Philippe De Backer nodigen u graag uit voor de boekvoorstelling van En nu is het oorlog. Lessen voor de volgende crisis in het Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, 2000 Antwerpen). De Backer gaat in gesprek met Herman Goossens (microbioloog UZA) en Floor Lams (expert crisiscommunicatie), gevolgd door een receptie. In samenwerking met het Liberaal Vlaams Verbond, het Humanistisch Verbond en het Provinciaal KaderInstituut.

Een half jaar voor hij afscheid nam van de Wetstraat sloeg Covid-19 meedogenloos toe en kreeg Philippe De Backer de allerzwaarste opdracht uit zijn politieke loopbaan voor de kiezen. De paniek gierde door België en de rest van Europa. Hij moest ons land zo snel mogelijk aan genoeg mondmaskers en coronatests helpen. Zes maanden lang voerde De Backer oorlog tegen het coronavirus. 

Dit boek geeft een unieke inkijk in de war room, waar het er vaak helemaal anders aan toeging dan de buitenwereld dacht. Verwacht geen afrekeningen. De Backer blikt open en eerlijk terug op de rollercoaster waar hij in zat, maar kijkt ook vooruit. Hoe kunnen we ons land beter wapenen tegen volgende crisissen?

Philippe De Backer (1978) is doctor in de Biotechnologie en was Europees parlementslid voor Open Vld van 2011 tot 2016. Hij was eerst staatssecretaris en vervolgens minister van 2016 tot 2020. Hij leidde de corona-taskforce van de regering-Wilmès en kreeg de verantwoordelijkheid om voor voldoende tests en medisch materiaal te zorgen.

Overzicht Agenda